Vielä yksi kurssi ennen kesätaukoa: Miljöökuvausta Torniossa!

MILJÖÖMUOTOKUVAUS -KURSSI
TORNIOSSA 17.-18.6.2023
Aika: La klo 14-20 ja su klo 10-16
Hinta: 60€ Tornion kameraseuran jäsenet / 70€ muut
Paikka: Tornion kameraseuran studio Kulleronkatu 7A

Kurssilla harjoitellaan käsisalamalaitteitten sekä heijastimien käyttöä vallitsevan valon lisänä.
Säätilan mukaan teemme harjoituksia sisällä ja/tai ulkona.

Kuva: Reino Havumäki

Kameran päälle kiinnitettävää salamalaitetta pidetään usein välttämättömänä pahana, ”käytetään
vain, jos valo muuten ei riitä”. Salamakuvat voivat kuitenkin olla niin hyvän näköisiä – sekä teknisesti että ilmaisullisesti – että haluat väläytellä jo ennen auringonlaskua!

Aloitamme kurssin lyhyellä luennolla perustermeistä, välineistä, lisävarusteista ja nappulatekniikasta. Pääpaino on kuitenkin kuvaamisella – kokeillaan studiomaisen valaisun rakentamista sisätiloissa, tai sään salliessa luonnonvalon muokkausta ulkona, sekä heijastimien että yhden ja useamman salamalaitteen avulla.

Ota kurssille mukaan digitaalinen järjestelmäkamera akut ladattuna. Voit tuoda myös salamalaitteen ja heijastimia, jos sellaisia jo on hankittuna. Opettaja tuo lisävälineitä kokeiltavaksi: salamalaitteita lisävarusteineen sekä heijastimia.

Harjoittelemme menetelmiä, jotka eivät ole merkkikohtaisia ja sallivat esim. erimerkkisten laitteitten käytön yhdessä. Tämä tarkoittaa myös, että merkkikohtaisiin salama-automatiikan tekniikoihin ei tällä kurssilla ole mahdollisuutta syventyä.
Opetuksen seuraaminen edellyttää valokuvauksen perusteitten hallitsemista (aika, aukko, herkkyys, automaattinen/manuaalinen valotus).

Ilmoittautumiset 5.6 mennessä: tornionkameraseura@gmail.com
Lisätiedot opettajalta: reino.havumaki@sksl.fi

Kuva: Reino Havumäki

Kuva: Reino Havumäki

Bookmark the permalink.

Comments are closed.