Kopiosto valtuutus

Valokuvaaja, anna tukesi suomalaiselle valokuvalle!

Finnfoto ry on merkittävä apurahojen myöntäjä erilaisiin kuvausprojekteihin. Apurahoja voi hakea esimerkiksi näyttelykustannuksiin ja valokuvaaiheisten kirjojen painatuskuluihin. Finnfoton myöntämät apurahat ovat kaikille kuvaajille avoimesti haettavissa, olitpa sitten ammattilainen tai harrastajakuvaaja.

Finnfoton jakamat apurahat ovat Kopiostolta tulevia tekijänoikeuskorvauksia. Kun jätät Kopiosto-valtakirjan Finnfotolle turvaat jatkossakin sen, että valokuvaajilla on mahdollisuus saada omiin projekteihinsa tukea. Jos sinulla itselläsi ei juuri nyt ole tarvetta apurahalle, mieti onko kaverillasi näyttely- tai kirjaprojekti menossa, johon hän voisi tarvita tukea.

Finnfoto edustaa sinua valokuvaajana

Finnfotoon kuuluu kahdeksan muuta valtakunnallisesti merkittävää jäsenjärjestöä, jotka edustavat suurta määrää valokuvaajia. Yksi Finnfoton suurista haasteista on tällä hetkellä se, että valtakirjoja on annettu suhteellisen vähän järjestön jäsenmäärään verrattuna. Paljon on nyt kiinni yksittäisten jäsenten aktiivisuudesta, jotta Kopiosto voi kerätä ja jakaa tekijänoikeusmaksuihin perustuvat korvaukset oikeudenmukaisesti. Mitä enemmän valtakirjoja, sitä enemmän mahdollisuuksia ja tukea suomalaisille valokuvaajille apurahojen muodossa.

Kopioston rooli

Kopiosto puolestaan valvoo, että tekijänoikeuksiasi kunnioitetaan ja kuviasi käytetään luvallisesti. Kun annat Kopiostolle Finnfoton kautta valtakirjan, Kopiosto huolehtii eduistasi ja oikeuksista silloin, kun kuviasi kopioidaan painotuotteista, verkosta tai käytetään tv-ohjelmissa. Finnfoto jakaa Kopioston sille maksamat korvaukset kuvien käyttöluvista apurahoina sekä tiedotuksen ja neuvontapalvelujen muodossa.

Miten Kopiostolle syntyy tekijänoikeuskorvauksia

Kopiosto myy lupia tekstien ja kuvien osittaiseen kopiointiin ja digitaaliseen käyttöön sekä audiovisuaalisten teosten käyttötapoihin. Kopioston luvilla asiakkaat saavat käyttää vastuullisesti ja vaivattomasti erilaisia tekijänoikeuden suojaamia aineistoja. Kopioston lupia hankkivat muun muassa oppilaitokset, yritykset ja julkishallinto.  Lupia ei myydä kaupalliseen käyttöön.

Huolehdi, että valtakirjasi on kunnossa. Voit antaa sen Finnfotolle helposti verkossa. Se vie vain pari minuuttia. Näin annat tukesi suomalaisille valokuvaajille!

Anna valtakirjasi tästä: https://www.kopiosto.fi/kopiosto/tekijoille-ja-kustantajille/kopiosto-valtuutukset/liity-kopiostoon/kopiosto-valtakirja/

Tarkasta ja päivitä nykyinen valtakirjasi valtuutuspalvelussa: https://kopiostoextra.fi/Account/Login?ReturnUrl=%2Fvaltuudet

Tietoa Finnfoton apurahoista: https://finnfoto.fi/apuraha/

Comments are closed.