SKsL koulutukset

Tältä sivulta löytyvät Suomen Kameraseurojen Liiton tuottamat koulutukset, retket, matkat ja muut tapahtumat. Klikkaa ilmoittautumislinkkiä päästäksesi mukaan.


Kuva Marjut Korhonen

Valokuvanäyttelyn avaimet -verkkokurssi

Ajankohdat tiistaisin 17.1., 24.1. ja 31.1.2023, klo 18-20.
Kurssi sisältää kolme kahden tunnin verkkotapaamista viikon välein. Kurssiin sisältyy myös tehtäviä. Kurssi koostuu luennosta ja tehtäväpalautteesta. Katsomme paljon esimerkkejä.
Kouluttaja: Marjut Korhonen

Onko mielessäsi käynyt ajatus omasta valokuvanäyttelystä?

Onko sinulla kuvia, joita haluaisit tuoda muiden nähtäväksi? Haluatko jakaa kuviesi tarinan? Ehkä olet ollut epävarma siitä, mitä kaikkea muuta kuvien lisäksi näyttelyn valmistaminen pitää sisällään. Tämä verkkokurssi valottaa valmisteluja ja idean kehittelyä valmiiksi näyttelyksi. Saat tietoa mm. sopivan näyttelypaikan löytämiseksi, näyttelytekstien laatimisesta, ripustamisesta, teosten valmistelusta ja valinnasta sekä hinnoittelusta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen vaatii paljon taustatyötä, jotta näyttely olisi katsojille ja myös näyttelyn pitäjälle antoisa kokemus.

Kurssin sisältö

ENNAKKOTEHTÄVÄ: Mieti, millaisia kuvia haluaisit esitellä näyttelyssä. Halutessasi voit lähettää 2-3 kuvaa opettajan katsottavaksi; saat ohjeet ilmoittauduttuasi.

17.1. Luento + ennakkotehtäväkuvien katselu.

TEHTÄVÄ: Ota kuva kolmesta mahdollisesta näyttelypaikasta omalla paikkakunnallasi. Selvitä miten näyttelyn pitäjät valitaan, hinta, mitä palveluja on saatavilla gallerian puolesta, koska olisi mahdollista saada näyttelyaika ym.

24.1. puretaan osallistujien tehtävät. Luento jatkuu.

31.1.  Luento jatkuu; palautetta.

Huom: Mikäli osallistujia tulee paljon, kaikkien tehtäviä ei ehkä ehditä käydä yhdessä läpi. Tällöin opettaja valitsee kommentoitavaksi sellaiset kuvat, joita pitää kiinnostavimpina kaikkien osallistujien kannalta.

lmoittautuminen ja kurssimaksu

Ilmoittaudu kurssille napsauttamalla tästä. Saat kurssilaskun sähköpostiisi noin viikkoa ennen kurssin alkua. Maksettuasi kurssimaksun, saat osallistumislinkin sekä ohjeet sähköpostiisi noin kolmea päivää ennen ensimmäistä webinaaria. Voit osallistua joko verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella. Ota yhteyttä, mikäli linkkiä ei ole tullut ennen kurssin alkua. Tarkista roskapostikansio.
Hinta: 15 € SKsL:n kameraseurojen jäsenet, muilta 30 €.

Opettaja

Kurssin vetäjänä toimii Marjut Korhonen, joka on itse pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut moniin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Marjutin omat työt ovat taidekuvia, digigrafiikkaa ja rakennettuja fantasiakuvia. Hän toimii Helsingin Kameraseuran näyttelykuvaajien vetäjänä, kirjoittaa Kamera-lehden blogia ja on saavuttanut Suomen kameraseurojen liiton eminenssikuvaajan arvon, kansainvälisen EFIAP-arvon ja pohjoismaisen NFFF:n platinatason arvomerkit. Hänen töihinsä voi tutustua mm. täällä=>


Esitelmäpankki

Mietitkö ohjelmaa seuran jäsentapaamisiin tai erityistä koulutusta? Esitelmäpankki tarjoaa ulkopuolisten osaajien ja liiton hallituksen jäsenten vetämiä koulutuksia sekä luentoja ja tavallisesti veloituksetta tai pikkurahalla. Kun liiton hallituksen jäsenet liittävät koulutuskäyntiin lyhyen osuuden liiton asiaa, niin koulutus ei tavallisesti maksa seuralle mitään. Esitelmäpankin käyttö on tarkoitettu kaikkien seurojen hyödynnettäväksi ja harrastajien taitojen kehittämiseksi. Tutustu esitelmäpankin tarjontaan ja esittäjiin www.sksl.fi/esitelmapankki


Lue kameraseurojen tarjoamista kursseista ja seuroille tarjottavasta kurssituesta.

Comments are closed.