SKsL koulutukset

Tältä sivulta löytyvät Suomen Kameraseurojen Liiton tuottamat koulutukset, retket, matkat ja muut tapahtumat. Klikkaa ilmoittautumislinkkiä päästäksesi mukaan.


Webinaarin opettaja Johanna Friskberg
(Kuva Reino Havumäki)

Adobe Lightroom Classic -webinaari

Kolmen arki-illan Lightroom Classic webinaari kolmena peräkkäisenä torstaina 26.10. 2.11. ja 9.11.2023 Kaikkina päivinä klo 18-21
Opettaja: Johanna Friskberg, Helsingin Kameraseura

Luentojen sisältö:

  • katalogin luominen, kuvien tuominen ohjelmaan (Import)
  • Kirjasto (Library-moduli)
  • Kuvien editointi (Develop-moduli)
  • Kuvien vienti (Export-mobuli)
  • Kuvaesitykset yms.

Lightroom-ohjelma on yksi digikuvaajan parhaista työkaluista, jolla on helppo hallita jatkuvasti kasvavaa kuvamäärää. Sen avulla voit mm. arkistoida, muokata ja hallita isojakin kuvakokonaisuuksia kerrallaan. Siksi onkin hyvä ymmärtää, miten kuvien tuominen kamerasta ohjelmaan määrittää jatkotoimenpiteitä, ja mitä mahdollisuuksia se antaa koskien mm. kuvien järjestelyä, nimeämistä ja avainsanoitusta. Ohjelmassa on mahdollista ylläpitää satojen tuhansien kuvien kokoelmia järkevästi ja organisoidusti. 

Kuvien ja kuvakokonaisuuksien muokkaaminen Lightroomissa on helppoa ja tehokasta. Samoja muokkauksia voi kopioida useammille kuville ja nopeuttaa työnkulkua. Ohjelmassa on monipuoliset muokkaustyökalut, sekä mahdollisuus luoda omia esiasetuksia usein käytetyistä toiminnoista.

Alkuperäiset kuvatiedostot säilyvät aina koskemattomina ja niistä on mahdollista tehdä aina uusia, eri tavoin muokattuja versioita jotka vievät vain murto-osan kovalevytilaa verrattuna esim. Photoshoppilla tehtyihin muokkauksiin. Lightroomissa voi lisäksi tehdä kuvaesityksiä, valokuvakirjoja ja julkaista kuvia (tulostus, some jne.) halutulla tavalla tai luoda web-gallerioita. 

Ohjelmasta on tarjolla kokeiluversio viikoksi. Ohjelma on englanninkielinen ja opettajalla on käytössä PC. Mac:lle on tarjolla oma versionsa. Kokeiluohjelman lataaminen vaatii useita toimenpiteitä, joten lataa ja avaa ohjelma tietokoneessasi jo kurssia edeltävänä päivänä. https://www.adobe.com/fi/products/photoshop-lightroom/campaign/pricing.html 

Ohjelman säännöllinen käyttäminen on tärkeää ja käyttöönoton jälkeen valokuvia ei pidä pitäisi käsitellä muuten kuin Lightroom ohjelmassa. Webinaari antaa mahdollisuuden kysyä lisää.

Monet alueelliset kameraseurat tarjoavat myös live-koulutuksia, joissa ohjelman syvällisempää käyttöä voi opetella. Kursseja tarjoavia seuroja löytyy täältä=>

lmoittautuminen ja kurssimaksu

Ilmoittaudu kurssille napsauttamalla tästä.
Saat kurssilaskun sähköpostiisi noin kahta viikkoa ennen kurssin alkua. Maksettuasi kurssimaksun, saat osallistumislinkin sekä ohjeet sähköpostiisi webinaaria edeltävänä päivänä. Voit osallistua joko verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella, Tarkista sähköpostisi roskapostikansio mikäli linkkiä ei ole tullut. Ota tarvittaessa yhteyttä.
Hinta: 19 € SKsL:n jäsenseurojen jäsenet, muilta 38 €.


Esitelmäpankki

Mietitkö ohjelmaa seuran jäsentapaamisiin tai erityistä koulutusta? Esitelmäpankki tarjoaa ulkopuolisten osaajien ja liiton hallituksen jäsenten vetämiä koulutuksia sekä luentoja ja tavallisesti veloituksetta tai pikkurahalla. Kun liiton hallituksen jäsenet liittävät koulutuskäyntiin lyhyen osuuden liiton asiaa, niin koulutus ei tavallisesti maksa seuralle mitään. Esitelmäpankin käyttö on tarkoitettu kaikkien seurojen hyödynnettäväksi ja harrastajien taitojen kehittämiseksi. Tutustu esitelmäpankin tarjontaan ja esittäjiin www.sksl.fi/esitelmapankki


Lue kameraseurojen tarjoamista kursseista ja seuroille tarjottavasta kurssituesta.

Comments are closed.