Terveiset FIAP:n maailmankokouksesta

Kuva: Petteri Mussalo
FIAPin maailmankokous pidettiin kolmen vuoden koronatauon jälkeen 1-4.12.2022 Asturiassa Espanjassa

Kokouksessa oli läsnä tai valtakirjalla 68:n kansallisen järjestön tai paikallisjärjestön edustajaa. Kokouksessa käsiteltiin FIAP:n eri toimintojen raportit ja tilinpäätös. Uusia ehdokkaita liiton johtotehtäviin ei ollut. Nuorisotoimintaan ja FIAP Academyn toimintaan oli saatu uudet vetäjät. Nuorisotoiminnan tärkein toimintamuoto ovat nuorisobienniaalit, joka järjestetään seuraavaksi 2023 Norjassa. FIAP Academy kehittää koulutusjärjestelmää, jossa on ollut tähän mennessä suuren suosion saaneita esitelmätilaisuuksia. Tuleva uusi koulutus keskittyy näyttelyiden tuomarointiin.

FIAP Akatemian tilaisuuksiin on ollut erittäin vaikea päästä osallistumaan. Tämä johtuu käytettävien ohjelmistojen lisenssimallista, joka perustuu osallistuvien ihmisten määrään.

Arvonimisääntöihin ei tule muutoksia ennen Intian Jaipurissa loka-marraskuussa 2024 järjestettävää seuraavaa maailmankokousta. FIAPin johto veti esityksen takaisin valmisteluun. Valmisteluaikana tulevista muutoksista tullaan keskustelemaan mahdollisimman laajasti. Keskustelun perusteella koetetaan löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

Petteri Mussalo

Bookmark the permalink.

Comments are closed.