Teemanäyttelyn iltajuhla

”Loviisan kameraseura juhlii teemanäyttelyn yhteydessä 50 v taivalta. Kuten yleensä ko. juhlista, myös tästä pyritään tekemään jotakin mikä on arjen yläpuolella. Juhlapaikaksi on valittu 1800-luvulta periytyvä vanha puurakenteinen Seurahuone Societetshuset.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Societetshuset_i_Lovisa
Teksti: Ari Haimi, kuvat: Tarja Taberman


Paikassa on esiintynyt nuoruudessaan esim. Loviisan ehkä tunnetuin kesäasukas Jean Sibelius sisaruksineen. Tästä on myös valokuvia todistuksena. Kamerasurojen liiton ex puheenjohtaja Santeri Levas kertoo tästä Sibeliuskirjassaan (Nuori Sibelius: Jean Sibelius, muistelma suuresta ihmisestä: ensimmäinen osa. WSOY 1957)
Myöhemmin kiinteistö on kokenut ylä- ja alamäkiä. Mutta nyt se on taas alkuperäisessä loistossaan ja käytössään ravintolana ja juhlatilana. Loviisan kameraseuran juhlaillallinen on rakennettu yleiseen Casino showroom konseptiin. Nautimme maittavien ruokien välissä live orkesterin ja solistin voimin James Bond elokuvien tunnusmusiikeista.
Ripaus brittilaisyyttä näinä aikoina ei liene pahasta.
Baari aukeaa jo pari tuntia ennen illallista ja illallisshown jälkeen jää vielä hyvin aikaa perinteiseen seurusteluun ja maailman parantamiseen.Suunnittella on siis loistava ilta”
Mukaan tunnelmaan pääset tilaamalla illalliskortin tästä=>

Bookmark the permalink.

Comments are closed.