Teemanäyttely

Teemanäyttely 2023 ”Lumo” Oulaisissa

Teemanäyttelyn avajaiset

Näyttelyn avajaisviikonloppu on 21.10.2023.

Avajaisviikonlopun ohjelma

Lisätietoja ohjelmasta ja majoittumisesta lisätietoja pikapuoliin.

SKsL:n sääntömääräinen syyskokous Oulaisissa

Liiton syyskokous pidetään teemanäyttelyn avajaisviikonlopun yhteydessä sunnuntaina 22.10.2023
klo 10 Oulaisissa. Syyskokousaineiston voit ladata tästä=>


Oulaisten Valovoima ry järjestää vuoden 2023 teemanäyttelyn teemalla ”Lumo”.

”Voidaan todeta, että LUMO valikoitui usean eri aiheiden joukosta suhteellinen helposti sen itsestäänselvyyden vuoksi. Mikä voisikaan ilmentää valokuvausta paremmin kuin tämä yksittäinen sana, jota kuvataan esimerkiksi mytologiassa taiaksi tai yliluonnolliseksi kyvyksi ja yleiskielessä johdannaiset lumous, viehätys, tenho, hurma.”

Kun vielä muistetaan sanan LUMO esperantonkielinen merkitys – valo –, niin aihe oli valmis.

Jukka Haarala
Oulaisten Valovoima ry.

VUOSI- JA TEEMANÄYTTELYSÄÄNNÖT

Tustustu ensin 11.2.2023 voimaan tulleisiin liiton vuosi- ja teemanäyttelysääntöihin
napsauttamalla tästä

UUSI: Oma kokeiluluonteinen sarja tekoälykuville. Myös tässä sarjassa on aiheena Lumo. Säännöt löydät tästä.

TEEMANÄYTTELYN OSALLISTUMISOHJEET

Kuvien lähetysaika: 1.7. – 10.9.2023 klo 24:00
Osallistumismaksut:
– Yli 29 vuotiaat 4€ / teos
– Nuoret (alle 29 vuotiaat): 2 € / teos
SKsL maksaa jokaisesta osallistuvasta seurasta kymmenen nuorten sarjoihin lähetetyn kuvan osallistumismaksun. Lähettäkää keskitetty listaus näiden nuorten nimistä sähköpostilla 10.9.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@sksl.fi ja otsikoi viesti seuraavasti ”Teemanäyttely 2023 nuoret osallistujat, kameraseuran nimi”. Nuorten osalta ei kuvamaksua siis tarvitse maksaa, vaan se hoidetaan Liiton taholta suoraan näyttelyn järjestäjälle.

Osallistumismaksun maksaminen (käytä VAIN toista maksutapaa)
a) Oulaisten Valovoiman tilille nro: FI49 5313 0140 0597 68 (suositus)
b) SKsL:n osoittaman kuvaportaalin kautta PayPal-palvelua käyttäen

Kuvatiedostojen lähettäminen
Kuvatiedostot toimitetaan liiton osoittaman portaalin kautta. Lataussivu on englanninkielinen, mutta linkin takaa löytyy käyttöohje suomeksi.

>>Linkki PhotoPortaaliin<<

Ennen latauksen aloittamista tarkasta portaalissa omien tietojesi oikeellisuus; nimi, osoite, sähköpostiosoite, seuran nimi ja muuta tietoja tarvittaessa. Käytä henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, koska järjestelmä tunnistaa sinut sen perusteella. Käytä myös seurasi virallista täydellistä nimeä (esim. Oulaisten Valovoima ry).

Kuvatiedoston vaakasivun enimmäismitta tulee olla 1920 pikseliä tai pystysivun enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Tiedostot nimetään siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. Kuvaajan nimi ei saa näkyä kuvan nimessä.

Sarjajaot
B1 Värilliset digitaaliset kuvat
B2 Mustavalkoiset digitaaliset kuvat
C2 Digitaaliset kuvasarjat (2-6 kuvan teos)

HUOM! Mikäli olet alle 29 vuotias 21.10.2023 asti, niin valitse sarjaksi ’Nuoret’ jolloin kuvasi ohjautuvat oikeaan sarjaan.

Mikäli Photoportalin käyttö on jostain syystä mahdotonta, ota yhteyttä circuit@finlandcircuit.fi tai soita Eero Kukkonen 040 031 7314.

Vedosten lähettäminen
Seurojen yhteislähetyksissä huomioitavaa.
Seurojen tehdessä yhteislähetyksiä on tärkeää, että käytetään osallistujien henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita ja nimiä, koska henkilöt tunnistetaan sähköpostiosoitteen avulla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä circuit@finlandcircuit.fi tai soita Eero Kukkonen 040 031 7314.

Vedokset on lähetettävä viimeistään: 10.9.2023 mennessä osoitteeseen:
Oulaisten Valovoima ry / Jukka Haarala
Postin automaatti, K – Supermarket Oulainen
Oulaistenkatu 15
86304 Oulainen

Tarvitset pakettikorttiin myös vastaanottajan puhelinnumeron, joka on 040 549 0260

Merkitse kuvien palautusosoite ja puhelinnumero myös kuvapakettiin.
Siltä varalta, että kuvapaketin kääreet katoavat, tulosta ja laita pakettiin mukaan myös erillinen paperi kuvien palautusta varten, jossa on palautuspaketin vastaanottavan henkilön nimi, kameraseuran nimi, palautusosoite ja puhelinnumero sekä yhteislähetyksissä portaalista otettu kuvakaappaus tai vaihtoehtoisesti listaus portaaliin ladatuista vedosten digiversioista.

Vedosten sarjajaot (myös Photoportalissa)
A1 Ripustettavat värikuvat
A2 Ripustettavat mustavalkokuvat
C1 Ripustettavat kuvasarjat (2-6 kuvan teos)

Kuvien koot
Sarjoihin A1 ja A2 osallistuvat yksittäiset vedokset, joiden koko on 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm, ja suurin sallittu paksuus 5 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. Kuviin voi tehdä kehykset myös kuvankäsittelyssä kuitenkin niin, että vedoksen kokonaismitat ovat 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm.

Kuvamerkinnät
Merkitse ripustettavan kuvan taakse vasempaan yläkulmaan kuvan ja kuvaajan nimi, kuvaajan arvonimet ja kameraseuran nimi.

Vedoksien digiversiot Photoportaaliin
Lataa vedosten digiversiot Photoportaliin. Muuta kuvatiedosto kokoon lyhyt sivu on 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Tiedostot on nimettävä siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. VARMISTA, ETTÄ KÄYTÄT SAMAA KUVAN NIMEÄ MIKÄ ON MERKITTY VEDOKSEN TAAKSE.


KUTSU LIITON SYYSKOKOUKSEEN

Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Oulaisissa sunnuntaina 22.10.2023 kello 10.00. Kokouksen asialistan ja kokousmateriaalin voit ladata myöhemmin tältä sivulta.

Tervetuloa!
Suomen Kameraseurojen Liitto ry


Comments are closed.