Suomi-Portugali näyttely-yhteistyö

Kuva: Reino Havumäki, Avintes

**Ensi kevään festivaalimatkalle pääsee ilmoittautumaan pian. Sitä odotellessa voit tutkia viime vuoden ohjelmaa täällä -> **

SKsL käynnisti vuonna 2020 näyttely-yhteistyön Avintesin valokuvafestivaalien kanssa, Pohjois-Portugalissa. Aina yksi suomalainen kameraseura vuorollaan osallistuu kuvillaan Suomi-Portugali yhteisnäyttelyyn. Näyttelyn aihe sovitaan yhdessä portugalilaisten kanssa ja kummastakin maasta 10 kuvaajalta valitaan mukaan 2 kuvaa kultakin. Suomea edustavien kuvien valinnasta saa osallistuva kameraseura päättää parhaaksi katsomallaan tavalla. Käytännöksi on muodostunut, että yhteisnäyttelyn teema julkaistaan englannin kielellä. Näin vältämme mahdollisten eroavaisuuksien muodostumisen, joka saattaisi tapahtua jos kummassakin maassa teema ilmoitettaisiin maan omalla kielellä.

Myöhemmin samana vuonna samat 40 kuvaa tulevat Suomeen; kulloinkin järjestelyvastuussa oleva seura ripustaa näyttelyn omalle paikkakunnalleen. Järjestämme aina lisäksi matkan festivaaleille. Avajaiset Avintesissa ovat vapun tienoilla, ja pyrimme ajoittamaan matkamme siten, että pääsemme osallistumaan juhlallisuuksiin. Suomi-Portugali -yhteisnäyttelyn lisäksi tutustumme useisiin muihinkin festivaalien näyttelyihin.

Festivaaleille osallistumisen jälkeen viivymme Portugalissa saman tien vähän pitempään, jotta ehdimme myös kuvata laajemmin maan rikasta kulttuuria, luontoa sekä arkista elämää. Kulloinkin yhteisnäyttelyn toteuttaneen kameraseuran edustajilla on etuoikeus osallistumiseen, mutta poikkeuksetta tilaa on jäänyt myös muitten seurojen jäsenille; ystävät ja perheenjäsenetkin ovat tervetulleita mukaan.

Tähän mennessä seuraavat seurat ovat osallistuneet. (Sulkeissa näyttelyn teema.)
2020 Vantaan Fotokerho (Connections)
2021 Kouvolan Kameraseura (Being young, today!)
2022 Oulun Kameraseura (The importance of Forests)
2023 Turun Kamerat (Streetlife)
2024 Tampereen Kameraseura (Refugees in Europe)
2025 avoinna

Käytännön järjestelyistä SKsL:n puolesta vastaa liiton hallituksen jäsen Reino Havumäki. Jos seurasi on kiinnostunut osallistumaan näyttelyyn, tai jos jäsenet haluavat lähteä mukaan matkalle, Reino vastaa mielellään kysymyksiin 050 557 1213, reino.havumaki@sksl.fi.
Festivaalien verkkosivut ovat ainoastaan portugaliksi www.instantesffa.com
Facebook: www.facebook.com/instantes.avintes.5
…ja festivaalien ystävien ryhmä: www.facebook.com/groups/508524875991406

Comments are closed.