SKsL:n Teemanäyttely – VOIMA

Kun Oulaisten Valovoima ry muutaman vuoden pohdinnan jälkeen uskaltui tekemään päätöksen teemanäyttelyn hakemisesta Oulaisiin, niin luonnollisesti ensimmäinen kysymys oli, mikä teemaksi? Sanoo Oulaisten Valovoima ry:n näyttelyvastaava Jukka Haarala

Asiaa lähestyttiin miettimällä paikkakuntaa, sen ominaispiirteitä ja vahvuuksia pienemmällä ryhmällä ja hyvin nopeasti päädyttiin valittuun teemaan ”Voima”. Miksi sitten näin? 

No, tietenkin siksi että onhan se jo osa kerhon nimeä ja kukapa valokuvausta harrastava tai työkseen kuvaava olisi jossain vaiheessa haaveillut ottavansa kuvan joka jää elämään ja mikseipä jopa mullista maailmaa. Tämän keskustelun jälkeen meidän olikin helppo todeta, että jo valokuva itsessään kuvaa voimaa. On helppo muistaa kuva alasti juoksevasta tytöstä Vietnamin sodan aikaan, vaikka itse sotaa ei enää monikaan muista tai tankit pysäyttäneestä miehestä Tianamin aukiolta. 

Toisaalta Oulainen on tunnettu Weteraanikonepäivistä, joka on alan suomen suurimpia tapahtumia ja niissä jos missään kone- ja talkoovoima jyllää.  Ja järjestetäänhän myös näyttely majoituksineen ko. alueella. 

Näiden pohdintojen jälkeen ajatukset laskeutuivat hieman konkreettisempiin voima – aiheisiin ja mieleemme tulivat mm. kasvunvoima, luonnonvoima, tuulivoima, henkinen voima, fyysinen voima, konevoima, aurinkovoima ja lukematon joukko samankaltaisia voimaa sisältäviä tai kuvaavia asioita. 

Ja kuten tähtien sota elokuvissa todettiin ”Olkoon voima kanssasi”, haluamme mekin toivottaa onnea kaikille, että olemme syksyllä terveinä osallistumassa näyttelyyn täällä hieman pohjoisemmassa Suomessa, jossa yhteisöllisyyden katsotaan olevan voimavara ja yhteisöjen välinen yhteistyö avartaa harrastepohjaa ja luo toimintamahdollisuuksia. 

Bookmark the permalink.