SKsL Seuracup säännöt 2022

Digitaalinen Seuracup on tarjolla kolmattatoista kertaa vuonna 2022. Kuvien toimitusaika noudattaa FIAP World Cup for Clubs:n (FWCC) latausaikoja eli lataus alkaa 1.10.2022 ja päättyy 7.12.2022. Seurat kilpailevat samoilla identtisillä kuvasarjoilla Seuracupin ja FIAP World Cup for Clubs:n kisoissa. Kuvasarjoihin ei siis saa tehdä toisistaan poikkeavia muutoksia. 

Seuracup:iin saavat osallistua SKsL:n jäsenseurat. Kilpailuihin valitut tuomarit eivät saa osallistua kuvillaan kisaan eikä oman kerhonsa kuvien valintaan. Kuvaaja saa osallistua Seuracup:iin vain yhden kameraseuran kokoelmassa.   

Kuvakokoelman ehdoton kokonaismäärä on 20 kuvaa. Kokoelmassa voi olla kuvia 10–20 kuvaajalta, kuitenkin enintään 2 kuvaa samalta kuvaajalta. Minimikuvaajamäärä siis yhdessä kokoelmassa on vähintään 10.  Kuvatiedostot tulee nimetä seuraavasti: Kuvaajan nimi_ Kuvan nimi.jpg eli esim. Kalle Kuvaaja_Big Ben.jpg eli kuvalle annetaan sama englanninkielinen nimi kuin FIAP Clubs’ World Cupin kuville. (Huomaa, että FWCC:ssä kuvaajan nimessä ei saa käyttää ääkkösiä). 

Kuville tulee antaa seuracupia varten muokatussa Exel-taulukossa englanninkielinen nimi, koska Seuracupissa kisaavat samat kuvasarjat kuin FIAP Clubs’ World Cupissa. Kuvaajien nimissä ääkköset ovat käytössä. Jos joukossa on kuvia, jotka ovat jo kisanneet FIAP:n kansainvälisissä näyttelyissä, niillä on oltava sama aikaisemmin annettu nimi. Seuracup-kokoelmiin aikaisemmin hyväksyttyjä kuvia ei enää saa käyttää.

Ladattuasi ensin kuvat World Cup:iin, niin sitten kuvat ja kuvaluettelo lähetetään Seuracupiin käyttäen WeTransferia osoitteella matti.j.niemi@sksl.fi. WeTransferin käyttö on helppoa. Mene sivulle https://wetransfer.com/ ja käytä ilmaisversiota. Lataa kuvat ja kuvaluettelo järjestelmään, pistä osoitteeksi edellä mainittu ja viestiksi Seuracup. Seurassa siis yksi henkilö hoitaa keskitetysti lähetyksen kaikkien kuvien osalta. Varmista, että saat vahvistuksen onnistuneesta lähetyksestä ja myöhemmin toisen vahvistuksen siitä, että vastaanottaja on ladannut kuvat itselleen. Kuvia ei siis enää lähetetä CD:llä tai muistitikuilla. (Huom. FWCC:ssä teokset lähetetään latauksen yhteydessä annettuun sähköpostiin FWCC:n ohjeita noudattaen).

Osanottomaksua Seuracupin osalta ei ole.

Kuvat voivat olla väri- ja/tai mustavalkoisia digitiedostoja ja niiden tulee olla RGB-formaatissa, 300 dpi, jpg-muodossa 10/12 tai 85/100-pakattuna eli korkeatasoisesti tallennettuina, kuvan pitkä sivu vähintään 2400 ja enintään 3500 pikseliä. Kuvan maksimi tiedostokoko on 6 MB. Kuvia ei arvioida kokonaisuutena, joten jokaisen kuvan aihe on vapaa ja riippumaton kokonaisuudesta. 

Suomen Seuracupissa voittajaksi tulee eniten arvostelupisteitä saanut kokoelma. Tuomareiksi valitaan ansioituneita kuvaajia eri puolilta Suomea. Tuomaristo pisteyttää kuvat (1–5 pistettä) harkintansa mukaan. Näyttelyyn tulevat hyväksytyiksi määrätyn pistemäärän saavuttaneet yksittäiset kuvat ja eniten pisteitä saaneille kuville raati jakaa kunniakirjoja. Nämä hyväksynnät ja kunniakirjat kerryttävät pisteitä SKsL:n arvonimien hakua varten samalla tavalla kuin liiton vuosi- ja teemanäyttelyiden hyväksynnät ja kunniakirjat. Voittajaseuraksi tulee eniten arvostelupisteitä kerännyt kameraseura. Voittajaseuran kaikki kuvat hyväksytään näyttelyyn ja niille annetaan kunniakirjat, mitkä kerryttävät myös SKsL:n arvonimien hakua varten pisteitä (1 hyväksynnästä ja lisäksi vielä 2 kunniakirjasta). Muut kuin voittajakokoelma eivät siis välttämättä tule kokonaisuuksina mukaan Seuracup-näyttelyyn, vaan ainoastaan raadin hyväksymät kuvat

Seuracupin tulokset julkaistaan liiton sivulla heti tuomaroinnin jälkeen ja näyttelyyn hyväksytyt kuvat julkistetaan sivulla https://suomenkameraseurojenliittory.kuvat.fi/kuvat/

FIAP Clubs’ World Cup Ja SKsL:n Seuracup kulkevat käsi kädessä siten, että seurat lataavat ensin kuvat FIAP:n kisaan ja maksavat sinne osallistumismaksun ja sitten sama sarja toimitetaan Seuracupiin sääntöjen mukaisesti. FIAP:ssa toteutetaan oma raaditus. FIAP:n arvonimissä otetaan huomioon FIAP:n kilpailussa myönnetyt palkinnot ja hyväksynnät FIAP:n arvonimisääntöjen mukaisesti. Siten Suomen Seuracupissa jaetut kunniakirjat ja hyväksynnät eivät vaikuta FIAP:n arvonimiä haettaessa. Erityisen mielenkiitoista on verrata World Cupin ja Seuracupin tuomarointia.

FIAP World Cup for Clubs:n säännöt ja latausohjeet löytyvät täältä: https://fiapworldcup.fotogenius.es/fiapworldcup/2021/index.php

Comments are closed.