Gruppo-jäsenrekisteri

LomakkeetRekisteriin kirjaudutaan osoitteessa: https://finnfoto.gruppo.fi

Suomen Kameraseurojen Liitto (ja muut Finnfoton jäsenjärjestöt) otti syksyllä 2016 käyttöön Gruppo-järjestelmän, johon jäsenrekisterimme on siirretty.

Jäsenrekisterin tiedot on viety vanhasta järjestelmästä Gruppoon sellaisenaan, joten rekisterissä saattaa olla vanhentuneita tietoja. Näin ollen olisi ensiarvoisen tärkeää, että tarkastatte seuranne tiedot ja tarpeen vaatiessa teette tarvittavat korjaukset tietihin. Gruppon on tarkoitus toimia oman seuranne jäsenrekisterinä samalla kun jäsentiedot tulevat myös liiton tiedoksi. Kaikkien jäsenseurojen pitäisi ottaa Gruppo-jäsenrekisteri käyttöön viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä.

Miksi Gruppo?

Se on kätevä työkalu erilaisissa seuran järjestötehtävissä, joissa tarvitaan jäsentietoja. Näitä voisivat olla esimerkiksi seuraavat:
– seura voi tulostaa esim. jäsenluettelon, tai osoitelaput
– omilla käyttäjätunnuksillaan seurojen jäsensihteerit (ja/tai puheenjohtajat) voivat tarkastella tietoja miltä tahansa koneelta, jossa on nettiyhteys
– seurat voivat luoda jäsenistään alaryhmiä, esim. hallitus / nuoret /  jne.
– näyttelyihin lähetettyjen kuvien suhteen voimme aina helposti tarkistaa, onko kyseisen kuvaajan jäsenyys voimassa
– liitto tietää koko ajan henkilöjäsenten kokonaismäärän valtakunnallisesti (tarvitaan esim. viranomaisilta avustuksia anottaessa)
– jäsennumeroitten luominen kaikille henkilöjäsenille; myös jäsenkorttia ollaan puuhaamassa alennuksia ja muita jäsenetuja ajatellen
– selvitämme mahdollisuutta jäsenmaksujen laskutukseen Gruppon kautta. Jäsenelle lähtisi järjestelmästä lasku, jonka mukana olisi jäsenkortti. Liitto ottaisi maksusta oman osuutensa ja tilittäisi seuralle automaattisesti loput.

Kustannuksia Grupposta ei seuralle aiheudu, sillä Finnfoto maksaa järjestelmän ylläpidon.

Gruppoon pääseminen edellyttää käyttäjätunnusta. Sen saa liiton jäsenasiavastaavalta Reinolta, reino.havumaki(a)sksl(piste)fi. Reinolta saat myös käyttöohjeet Gruppoa varten, mutta ne löytyvät täältäkin:
Gruppo perustaidot
Gruppo lisätaidot
Gruppo, jäsenen poistaminen

Rekisteriin kirjaudutaan osoitteessa https://finnfoto.gruppo.fi
(Huomaa, että kaikille Gruppon asiakkaille tarkoitetussa Perustaidot –ohjeessa mainittu linkki https://nimi.gruppo.fi pitää siis korjata yllä mainittuun muotoon.)

Tietosuojaseloste_SKsL2018

Comments are closed.