Seuracup – Yleistietoa

Digitaalinen Seuracup on vuosittain järjestettävä, kaikkien Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseurojen välinen valokuvakilpailu.  Kilpailuihin valitut tuomarit eivät saa osallistua kuvillaan kisaan, eikä oman seuransa kuvien valintaan. Kuvaaja voi osallistua Seuracup:iin vain yhden kameraseuran kokoelmassa.

Seurat kilpailevat samoilla identtisillä kuvasarjoilla Seuracupin ja FIAP Clubs’ World Cupin kisoissa. Eli kuvasarjoihin ei saa tehdä toisistaan poikkeavia muutoksia. Kuvien toimitusaika noudattaa FIAP Clubs’ World Cupin latausaikoja.

Kuvakokoelman ehdoton kokonaismäärä on 20 kuvaa. Kokoelmassa voi olla kuvia 10 – 20 kuvaajalta, kuitenkin enintään 2 kuvaa samalta kuvaajalta. Minimikuvaajamäärä siis yhtä kokoelmaa kohden on vähintään 10.  Kuvatiedostot nimetää seraavasti: Kuvaajan nimi_Kuvan nimi.jpg eli esim. Kalle Kuvaaja_Big Ben, eli kuvalle annetaan sama englanninkielinen nimi kuin FIAP Clubs’ World Cupin kuville.

Kuville tulee antaa seuracupia varten muokatussa Exel-taulukossa englanninkielinen nimi, koska Seuracupissa kisaavat samat kuvasarjat kuin FIAP Clubs’ World Cupissa. Jos joukossa on kuvia, jotka ovat jo kisanneet FIAP:n kansainvälisissä näyttelyissä, niillä on oltava sama nimi, mitä on käytetty aikaisemminkin. Seuracup-kokoelmissa aikaisemmin hyväksyttyjä kuvia ei enää saa käyttää.

Osanottomaksua Seuracupin osalta ei ole.

Kuvat voivat olla väri- ja/tai mustavalkoisia digitiedostoja ja niiden tulee olla RGB-formaatissa, 300 dpi, jpg-muodossa 10/12 tai 85/100 -pakattuna, kuvan pitkä sivu vähintään 2400 ja enintään 3500 pikseliä. Kuvan maksimi tiedostokoko on 6 MB. Kuvia ei tarkastella kokonaisuutena, joten jokaisen kuvan aihe on vapaa ja riippumaton kokonaisuudesta.

Suomen Seuracupissa voittajaksi tulee eniten arvostelupisteitä saanut kokoelma. Tuomareiksi valitaan ansioituneita kuvaajia eri puolilta Suomea.  Näyttelyyn tulevat hyväksytyiksi määrätyn pistemäärän saavuttaneet yksittäiset kuvat ja eniten pisteitä saaneille kuville raati jakaa kunniakirjoja. Voittajaseuraksi tulee eniten arvostelupisteitä kerännyt kameraseura. Voittajaseuran kaikki kuvat hyväksytään näyttelyyn ja niille annetaan kunniakirjat. Muut kuin voittajakokoelma eivät siis välttämättä tule kokonaisuuksina mukaan Seuracup-näyttelyyn, vaan ainoastaan raadin hyväksymät kuvat

Seuracupin tulokset julkaistaan liiton sivulla heti tuomaroinnin jälkeen ja näyttelyyn hyväksytyt kuvat julkistetaan sivulla https://suomenkameraseurojenliittory.kuvat.fi/kuvat/

FIAP Clubs’ World Cup Ja SKsL:n Seuracup kulkevat käsi kädessä siten, että seurat lataavat ensin kuvat FIAP:n kisaan ja maksavat sinne osallistumismaksun ja sitten sama sarja toimitetaan Seuracupiin sääntöjen mukaisesti. FIAP:ssa toteutetaan oma raaditus.

FIAP:n arvonimissä otetaan huomioon FIAP:n kilpailussa myönnetyt palkinnot ja hyväksynnät, FIAP:n arvonimisääntöjen mukaisesti. Siten Suomen Seuracupissa jaetut kunniakirjat ja hyväksynnät eivät vaikuta FIAP:n arvonimiä haettaessa, mutta Seuracup hyväksynnät ja kunniakirjat huomioidaan haettaessa SKsL valokuvaaja-arvonimeä.

Lisätietoja tarvittaessa antaa Matti J. Niemi sähköposti: Matti.J.Niemi(@)sksl.fi, puh: 050 553 3161

Comments are closed.