Sari Sandberg

Kuka olet?

Olen Sari Sandberg (1975) Rovaniemeltä kotoisin. Kävin isolla kirkolla (Helsingissä) pyörähtämässä 13 vuotta. Olen työskennellyt suurimman osan elämääni matkailualalla. Reissuilla kamera on kulkenut aina mukana ja toiminut päiväkirjanani. Taide ja valokuvaus on ollut aina lähellä sydäntä jo nuoruudesta asti. Olen opiskellut taidekursseilla Ruotsissa kokeillen eri taidemuotoja. Jokunen vuosi sitten suoritin valokuvaajan ammattitutkinnon, jotta oppisin valokuvaamaan omia taideteoksia. Hommahan sitten riistäytyi käsistä ja innostuin kuvaamaan ja työskentelemään freelancerina. Päädyin taidegalleriaan myös töihin muutamaksi vuodeksi ja sain mm. valokuvata näyttelyt arkistoon muiden hommien lisäksi. Tällä hetkellä opiskelen kuvataiteilijaksi Lapin amk:ssa ja suoritan kurssin myös Helsingin Taideyliopistossa.

Missä vaikutat?

Olen asunut viimeiset 4 vuotta Luulajassa, Ruotsissa. Liityin Bodenin fotoklubiin joitain vuosia sitten. Olen liittynyt kameraseuroihin niiden yhteisten kuvausreissujen takia ja että saan valokuvaaja kavereita. Vaihdoin Bodenin kameraseuran jäsenyyden Oulun kameraseuraan ja tätä nykyään olen myös Tornion kameraseuran jäsen ja hallituksen jäsen (2023 alkaen). Suomeen olen palaamassa 2024 alkupuolella. Pohjoinen luonto on vienyt kyllä sydämeni ja minut löytää niin Suomen Lapista, Norrbottenista tai pohjois-Norjasta lomilla.  

Miksi Liiton hallituksessa?

Olin otettu puhelusta missä minua pyydettiin asettumaan ehdolle SKSL:n hallitukseen. Heti en uskaltanut vastata kyllä, mutta pienen galluppikierroksen jälkeen asetuin ehdokkaaksi. Paljon on opittavaa, mutta tiedän oppivani paljon. On ilo työskennellä näin pätevän hallitusjäsenistön kanssa.

Taideyliopiston kurssille peilaankin tehtävissä valokuvaseurojen toimintaa, valokuvauksen kehittymistä ja tulevaisuutta. Toivon tuovani ruohonjuuritasoa hallitukseen. Olen aika noviisi kilpailupuolella, joten siinä onkin oma tavoite ensi vuodelle. Parhaimmillani olen ideoimisessa ja toiminnan kehittämisessä.

Mitä kuvaat ja millä?

Liikun ja vaellan paljon luonnossa. Talvi ja kaamos on lempi ajankohtani valokuvata. Lumikengät lempikulkuväline. Kuvaan minimaisemia, maisemaa ja luonnon omaa taidetta. Talven kahlaan lumessa ja muun ajan vietän studiossa ja henkilökuvauksen parissa. Minulla on myös filmikamera ja pimiötyöskentely kiinnostaa vastareaktiona AI maailmalle. Kuvaan Nikonin Z6 ja hyvin se on pakkasta kestänyt.

Mitä muuta?

Kuvataiteilija opinnoissani mix media kiinnostaa, että voisin yhdistää valokuvaan muitakin tekniikoita. Minulla on tanssiteatteritaustaa ja myös liikkeen ja kuvan yhdistäminen kiinnostaa ja lyhyt elokuvat.

Comments are closed.