Samanarvoinen elämäni

Suomen Caritas ja Suomen Kameraseurojen liitto järjestävät vuonna 2022 verkossa toimivan valokuvanäyttelyn, jonka teema on Samanarvoinen elämäni. Näyttelyn on tarkoitus nostaa eriarvoisuuteen liittyviä teemoja ja tuoda esille keinoja eriarvoisuuden vähentämiseksi.

Näyttelyyn valitaan kuvat valokuvauskilpailun kautta. Kilpailuun ja näyttelyyn etsitään uudenlaista kuvastoa Suomessa asuvista ihmisistä ja heidän elämäntilanteistaan. Ympärillämme näkyvässä kuvamaailmassa ihmiset ovat usein terveitä, varakkaita ja nuoria syntyperäisiä suomalaisia.

Samanarvoinen elämäni -valokuvanäyttely haluaa tuoda esille, millaista eriarvoisuus on Suomessa tänään ja miten eriarvoisuutta voi vähentää. Eriarvoisuus on ihmisten välillä olevaa epäoikeudenmukaista erilaisuutta, joka näkyy yksilöiden hyvinvoinnissa ja joka olisi välitettävissä. Eriarvoisuus voi liittyä esimerkiksi hyvinvointiin, terveyteen, talouteen, syntyperään, sukupuoleen, ikään tai asumiseen. Eriarvoisuuteen liittyviä teemoja käsitellään Samanarvoinen elämäni -hankkeen oppimateriaaleissa, joihin valokuvauskilpailuun on hyvä tutustua ennen kilpailuun osallistumista.

Näyttelyn kuvat valitaan valokuvakilpailun kautta, joka on käynnissä 18.4.-20.5.2022. Verkkonäyttelyyn valitaan 20 valokuvaa. Kilpailuun voi osallistua Suomessa asuvat ihmiset. Osallistuminen on ilmaista. Valokuvakilpailuun voi osallistua enintään neljällä eriarvoisuudesta kertovalla valokuvalla. Valokuvat ladataan digitiedostoina Suomen Kameraseurojen Liiton PhotoPortaliin. Lopulliseen näyttelyyn valitaan 20 kuvaa ja parhaimmat kuvat palkitaan. Valokuvat tulevat myös esille Samanarvoinen elämäni -hankkeen somekanaville.

Näyttely liittyy Suomen Caritaksen samannimisen hankkeeseen, jonka tarkoitus on lisätä tietoa eriarvoisuudesta, herättää myötätuntoa sekä tuoda kaukana kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemukset tavallisen suomalaisen lähelle. Hankkeessa keskeisessä roolissa on bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin valokuvat, jotka tuovat esille bangladeshilaisten ihmisten arkea.

Näyttelyyn valittujen kuvien kuvaajat saavat kunniakirjat ja kolme parasta kummastakin sarjasta saavat palkinnot. Palkintojenjako päivänä ilmestyy myös verkkonäyttely, jossa 20 parasta kilpailukuvaa on esillä.

Kilpailun säännöt

Kilpailusarjat

Kilpailu on avoin kaikille Suomessa asuville harrastaja- ja ammattivalokuvaajille. Osallistumismaksua ei ole. Kilpailuun voi osallistua vain yksittäisillä digitaalisilla värikuvilla ja enintään neljällä (4) valokuvalla per osallistuja. Kuvasarjoja ei hyväksytä.

Kilpailusarjoja on kaksi:
– Nuoret 13–29 -vuotiaat
– Aikuiset

Kilpailukuvien lähettäminen ja kuvakoko

Kuvien lähetysaika 18.4.-20.5.2022 klo 23:59 mennessä.

Yksittäisen kuvatiedoston enimmäiskoko on: Kuvan vaakasivun enimmäiskoko on 1920 pikseliä ja lyhyin sivu enintään 1080 pikseliä ja yksittäisen kuvatiedoston enimmäiskoko on 2 Mb.

Kuvatiedostot ladataan Suomen Kameraseurojen Liiton Photo Portal järjestelmään. Photo Portal vaatii maksuttoman rekisteröitymisen järjestelmän käyttämiseen.

Linkki latausjärjestelmään >>Photo Portal<<

Osallistujan vastuut ja oikeudet

 1. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama
 2. Kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet
 3. Kuvaaja vastaa siitä, että kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on lupa kuvan julkaisuun.
 4. Kuvaaja antaa kilpailun järjestäjälle oikeuden käyttää valittuja valokuvia verkossa olevan näyttelyn markkinoinnissa sekä järjestäjän omissa tapahtumissa ilman erillistä korvausta.
 5. Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Kilpailun järjestäjän vastuut

 1. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden käyttää valittuja kuvia näyttelyn markkinoinnissa, näyttelyissä sekä järjestäjän omissa tapahtumissa ilman erillistä korvausta kuvan valokuvaajalle.
 2. Kilpailun järjestäjä ei saa ilman kuvaajan lupaa muokata näyttelyyn valitun kuvan sisältöä tai rajausta.
 3. Kilpailun kuvista järjestetään myös yleisöäänestys samanarvoinenelamani.fi -verkkosivuilla.
 4. Kilpailun järjestäjä vastaa verkkonäyttelyyn valittujen kuvien tallennuksesta.
 5. Kilpailun järjestäjä ei saa luovuttaa näyttelyyn lähetettyjä valokuvia kolmansille osapuolille.
 6. Valokuvauskilpailun materiaalit jäävät aluksi Samanarvoinen elämäni -hankkeelle. Kun hanke on ohi vuoden 2023 alussa, materiaalit siirtyvät hankkeen taustalla olevalle Suomen Caritakselle. Caritaksella on oikeus käyttää kuvia hankkeen jälkeisessä viestintä- ja globaalikasvatustyössä.

Comments are closed.