Reino Havumäki

1. Kuka olet?

Pian kuusikymppinen valokuvaaja ja kameraseura-aktiivi Nurmijärveltä.

2. Missä vaikutat?

Kameraseura ry:ssä, Helsingissä. 1980-luvun lopulla liityin, vuosien varrella olen toiminut siellä muutaman kerhon vetäjänä, kurssien pitäjänä, hallituksen jäsenenä ja joitakin vuosia puheenjohtajana. Kokopäiväisenä työntekijänäkin ennätin olla kolmisen vuotta seuran toimistolla eli Kamera-lehden toimituksessa ennen kuin palasin taas varsinaiseen ammattiini valokuvaajaksi. Helsingin lisäksi kuulun Vantaan ja Nurmijärven yhdistyksiin. Kotikylällä Klaukkalassa olen myös vetänyt kamerakursseja säännöllisesti.

3. Miksi liiton hallituksessa?

Tuntui luontevalta jatkolta paikallistason seuratoiminnalle. Tahdon ensisijaisesti vaikuttaa siihen, että uusia harrastajia saataisiin mukaan, erityisesti nuoria. Tiedotus ja koulutus ovat ne sektorit, jotka tässä ovat avainasemassa.

4. Mitä itse kuvaat ja millä?

Retkellä jossain päin Pohjolaa…

Arki kuluu enimmäkseen muotokuvauksen parissa omalla studiolla Vantaalla, Pyhän Laurin kirkolla.  Liikkuvalla kalustolla kuvaan myös säännöllisesti koululaisia ja urheiluseurojen junnuja. Ruutuja kertyy vuoden mittaan niin monta sataa tuhatta, että vapaa-aikana ei enää viitsi kameraan tarttua. Siksi harrastustoiminta onkin kai painottunut koulutukseen ja tänne järjestöpuolelle. Kalustona on enimmäkseen ollut Nikonin tavaraa.

5. Mitä muuta?

Parin viime vuoden aikana olen ollut lanseeraamassa pitempiä kurssi- ja työpajamatkoja. Näitä tulee jatkossa olemaan enemmänkin.

Comments are closed.