Pohjoismainen Valokuvamestaruuskisa käynnissä. Kuvien viimeinen latauspäivä 30.4.

Sarjoja kilpailussa on kaksi, väri ja mustavalko. Osallistumismaksu on 20 euroa ja kaikki osallistujat saavat n. 130-sivuisen korkeatasoisen luettelon.

Kilpailussa jaetaan 62 palkintoa. Kisassa jaettavan palkintorahan määrä (lahjakorttien arvo) on noussut reippaaseen viiteen ja puoleen tuhanteen euroon. Mm. kaikki kisassa jaettavat 30 kunniakirjaa saavat seurakseen 50 euron arvoisen kotimaisen lahjakortin.

Tänä vuonna kilpailu on myös seurojen välinen. Kummankin sarjan voittajaseuralle on luvassa 1000 euron lahjakortti.

Ohessa kutsu osallistua tämän vuotiseen Pohjoismaiseen valokuvamestaruuskilpailuun ja pohjoismaiset arvonimisäännöt. 

Itse kilpailukutsu: https://www2.sksl.fi/kansainvalinen-toiminta/pohjoismainen-yhteistyo/pohjoismainen-valokuvamestaruus/

Pohjoismaiset arvonimisäännöt: https://www2.sksl.fi/kansainvalinen-toiminta/pohjoismainen-yhteistyo/pohjoismaiset-arvonimisaannot/

Kolmen jo järjestetyn Pohjoismaisen valokuvamestaruuskilpailun jälkeen arvonimiä on jaettu 100 kpl; 73 pronssista, 22 hopeista ja viisi kultaista. Viidelle kuvaajalle voidaan aiemman menestyksensä perusteella myöntää platina tänä vuonna. Suomalaiset kuvaajat ovat menestyneet varsin hyvin, 73 arvonimen saajasta 26 on suomalaisia.

Jo myönnetyt pohjoismaiset NSMiF-arvonimet: https://www2.sksl.fi/historia/myonnetyt-pohjoismaiset-arvonimet/

Tilanne on kutkuttava. 136 pohjoismaisella valokuvaajalla on realistiset edellytykset saada uusi pohjoismainen valokuvauksen arvonimi kohtuullisella menestyksellä tämänvuotisessa Pohjoismaisessa mestaruuskisassa.

Pohjoismainen Valokuvamestaruuskilpailu ja SKsL:n arvonimet

SKsL:n hallituksen 1.9. 2018 tekemän päätöksen mukaisesti arvonimien SKsLM, SKsLSM ja SKsLE myöntämisperusteisiin on lisätty menestyminen Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa.

SKsL:n pisteitä Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa saa seuraavasti: yksi (1) piste hyväksynnästä, lisäksi mahdollisesta kunniakirjasta tai mitalista yksi (1) piste lisää, Pohjoismaisen mestaruuden voittamisesta kaksi (2) pistettä.

Uusi sääntö tuli takautuvasti voimaan vuodesta 2016 alkaen.

Pohjoismaisten arvonimien hakemisesta

Pohjoismaisen Valokuvausliiton 10.2.2019 tekemän päätöksen mukaisesti pohjoismaisia arvonimiä ei kuvaajien tarvitse enää itse hakea.

Pohjoismainen Valokuvausliitto ylläpitää tietoja sen suojeluksessa Pohjoismaissa järjestettyjen FIAP-näyttelyiden ja Pohjoismaisten valokuvausmestaruuskilpailuiden tuloksista. Niille kuvaajille, joiden hyväksynnät riittävät arvonimen hakemiseen toimitetaan kunakin vuonna kuukausi ennen hakuajan umpeutumista yhteenveto hyväksynnöistä. Tämän yhteenvedon hyväksyminen riittää perusteeksi myöntää kulloinkin vuorossa oleva arvonimi.

Kuvat kilpailuun ladataan SKsL:n fotoportaalissa osoitteessa: http://photo.finlandcircuit.fi/PhotoportalQA/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.