Petteri Mussalo, puheenjohtaja

Kuka olet?

Petteri Mussalo, olen toiminut vuoden 2023 alusta liiton puheenjohtajana sekä vastaan liiton kansainvälisistä yhteyksistä erityisesti FIAPin suuntaan.

Missä vaikutat?

Olen junantuoma kuopiolainen, jo kolme vuosikymmentä täällä maailman navan laidalla asunut, viihtynyt ja vaikuttanut asiantuntija-ammatissa toimiva mies. Olen Kuopion kameraseuran puheenjohtaja.  Kuopiossa olemme olleet mukana kansainvälisessä touhussa osallistujina varmaan vuosikymmenen, Finland Digital Cirquit järjestäjiä vuodesta 2015. Järjestämme oman ensimmäisen näyttelymme 2018 ensimmäisen kerran.

Miksi liiton hallituksessa?

Kameraseuratoiminta on oivallinen tapa edistää omaa osaamistaan ja omaa harrastustaan. Kuvaamaan oppii kuvaamalla ja kuvia katsomalla ja analysoimalla. Kaikki kuvat ansaitsevat tulla nähdyiksi ja hyvät kuvat ansaitsevat tulla nähdyksi näyttelyssä. Kameraseuratoiminta mahdollistaa oppimisen toisilta ja oman osaamisen jakamisen. Miellä on täällä Pohjois-Savossa kenties vesijohtovedessä tai määperässä jotain, joka tuottaa korkeatasoisia omaa osaamistaan jakavia kuvaajia ja kuvan tekijöitä.

Kansainvälisesti olemme Suomessa huikean korkealla tasolla, sen osoittaa aktiivinen osallistumisemme näyttelyihin eri puolilla maailmaa.  Jos osaa, osallistuu ja voittaa. Jos ei osaa, niin opettaa. Jos ei osaa opettaa, niin luo mahdollisuuksia. Pyrin auttamaan jäseniämme ja jäsenseurojemme jäseniä kansainvälisellä tiellä sekä osallistujina että näyttelyjärjestäjinä.

Mitä itse kuvaat ja millä?

Canonin kalustolla, keikkakäytössä kahdella rungolla, toisessa lyhyt ja toisessa ulottuvampi lasi. Mieluisin kuvauskohteeni ovat ihmiset ja kaikenlainen tekeminen. Olen kuvannut puuveneitä, veneenrakennusta, mäkihyppyä, veneilykilpailuja, purjelaivoja, lätkää, rugbya, mäkiautoilua, häitä, nuottakalastusta ja seuraavan sukupolven jälkeläisiä. Voitin puuveneaiheisella sarjalla liiton vuoden kuvaajan arvonimen 2016. Olen tehnyt erilaisia komposiittikokeiluja, joista ehkä vaikuttavin oli sarja, jossa pohditaan saman aikaisesti ilmaston lämpenemistä, muistisairauksia sekä muistin manipulointia.

Mitä muuta?

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse ja iltaisin puhelimitse.

Mottoni on Sharing is caring – Jakamalla osaamistani osoitan välittäväni toisista.  (PS: on tälle katukielinenkin käännös, mutta tämä taitaa olla perheohjelma)

Comments are closed.