Nuoret Valokuvaajat ry ja Koulukuvausliitto Finnfoton jäseniksi

Finnfoton uusiksi jäseniksi ovat tänä syksynä liittyneet Nuoret Valokuvaajat ry ja Suomen koulukuvausliitto ry, kirjoittaa Finnfoto ry Twitterissä. 

Nuoret valokuvaajat ry eli NVK on tänä vuonna toiminansa aloittanut yhdistys. NVK edustaa 16–29-vuotiaita valokuvaajia ja valokuvauksen harrastajia. Se tukee ja edistää valokuvausharrastusta järjestämällä valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille erilaisia tapahtumia kuten valokuvausleirejä, workshoppeja, kuvakävelyitä ja valokuvakilpailuja ja -näyttelyitä.

Tapahtumien ja kurssien lisäksi NVK pyrkii tarjoamaan inspiroivaa valokuvausaiheista sisältöä nettisivuillansa ja somekanavillansa, esimerkiksi viikoittain Instagramissa pidettävän Viikon kuva
-nimisen valokuvakilpailun.

Nuorten Valokuvaajien somekanavissa on noin 7000 seuraajaa, ja sen toiminta tavoittaa vuosittain tuhansia nuoria ja nuoria aikuisia.

“Finnfoto mahdollistaa NVK:lle valtakunnallista kasvua ja tarjoaa kytköksiä ja yhteistyömahdollisuuksia myös maailmanlaajuisella tasolla. Finnfotoon kuulumisen myötä pääsemme – ja sen kautta myös nuoret pääsevät –  päätöksentekoprosessiin ja vaikuttamaan valokuvauksen kehitykseen Suomessa”, sanoo Nuoret Valokuvaajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Amanda Lehtola.

Alkuvuodesta 2021 perustettu Suomen koulukuvausliitto on yleishyödyllinen toimialajärjestö, jonka tarkoituksena on kehittää, edustaa ja valvoa koulu-, päiväkoti-, rippi-, urheilu- ja armeijakuvauksien sekä muiden vastaavien ryhmäkuvausten alalla toimivien yleisiä ja yhteisiä etuja.

Liitossa on 37 alan yritystä kuvaajineen. He kuvasivat vuonna 2020 koulukuvauksissa 871 000 lasta ja nuorta eli yli 98 % kaikista Suomen päiväkoti- ja kouluikäisistä.

Suomen koulukuvausliiton jäsenet edistävät liiton jäsenten välistä yhteistoimintaa ja parantavat alan yleisiä toimintaedellytyksiä sekä kehittävät valokuvan, alan ja alalla toimivien arvostusta ja asemaa sekä toimintamalleja. Liitto tekee mm. suosituksia toimialalle sekä tarjouspyyntöpohjia ja yleisiä sopimusehtoja kuvaustapahtumien sopimiseksi.

”Suomen koulukuvausliitto liittyi Finnfotoon, koska se on valokuvaamisen kattojärjestö. Tavoitteenamme on tuoda esille koulukuvausta ja sen merkitystä olemalla mukana toiminnassa muiden valokuvausalan toimijoiden kanssa”, kertoo Suomen koulukuvausliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Karjalainen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.