Matti J. Niemi

Kuka olet?

Olen Matti J. Niemi syntyperäinen eteläpohjalainen. Nuoruuteni vietin Seinäjoella, opiskelin Otaniemessä ja olin Helsingissä työssä vuoden 1982 loppupuolelle, minkä jälkeen olen opetellut turkulaisuutta. Elämäntyöni olen tehnyt Helsingin ja Turun satamissa. Nyt vietän aktiivista eläkeläisen aikaa.

Missä vaikutat?

Olen tällä hetkellä Turun Kamerat ry:n puheenjohtaja, mutta kuulun myös Vantaan Fotokerhoon, Suomen Luonnonkuvaajiin ja Turun seudun Luonnonkuvaajiin. Kuvausharrastuksen aloitin 12-vuotiaana ja kerhotoimintaan tulin mukaan Seinäjoella jo 14-vuotiaana. Valokuvaus on minulla ykkösharrastus ja olen lähettänyt ja edelleen lähetän kuviani niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin näyttelyihin. Muutaman omankin näyttelyn olen pitänyt. Minulla on Liiton Kunniaeminenssikuvaajan Hon SKsLE arvo sekä EFIAP/s.

Miksi Liiton hallituksessa?

On hyvä, että Liiton hallituksessa on mahdollisimman laajasti Suomen alueet edustettuina. Olen ollut SKsL:n hallituksessa vuodesta2016 alkaen. Tehtäväkseni olen saanut Suomen seuracupin ja FIAP:in World Cupin junailun Suomen osalta. Lisäksi aloitteestani on luotu esitelmäpankki Liiton sivulle helpottamaan seurojen kerhoiltojen ohjelmien järjestelyjä. Kun Turussa oli vuonna 2016 SKsL:n vuosinäyttely, muokkasin näyttelyyn liittyvät säännöt uudelleen siten, että annetaan selkeät ohjeet erikseen näyttelyn järjestäjälle, arvosteluraadille ja kuvaajille. Tuosta pohjaesityksestä on hallitustyöskentelyssä muovautuneet nykyiset säännöt.

Mitä kuvaat ja millä?

Matkailu ja valokuvaus ovat tällä hetkellä etusijalla. Pidän matkoilla päiväkirjaa ja teen matkoistani aina kirjan. Tykkään kuvata ihmisiä eri kulttuureissa, mutta luonnonkuvauskin on lähellä sydäntäni. Järjestelmäkameroiden ykkösrunkona on Canon 5D Mark 3 ja kakkosena Canon D70. Katukuvaukseen olen hankkinut pienen näppärän Sony RX100 nelosen.

Mitä muuta?

Valokuvaus näyttää olevan tällä hetkellä yleisin harrastus. Järjestelmäkameroita ja pokkareita ostetaan runsaasti ja kännykkäkuvaus on lisääntynyt roimasti. Kuvia sinkoilee päivittäin miljoonia bittiavaruudessa. Toivoisin, että näistä harrastajista mahdollisimman moni tulisi mukaan kerhotoimintaan kehittämään jalon harrastuksen taitoja.

Comments are closed.