Maisemavalokuvaus yöllä

Tähdet, kuu, sininen hetki ja revontulet. Keskiviikkoisin 16.3. ja 20.4.2022 klo 18-21 molempina päivinä.
Kuva: Mikael Rantalainen

Kaikille avoin SKsL:n tukema ja ammattilaisen vetämä koulutus. Hinta liittoon kuuluvien kameraseurojen jäsenille 15 €, muilta 30 €. Koulutus on verkkovalmennus, johon on helppo osallistua omalla tietokoneella.

Tällä kurssilla opit kuvaamaan yömaisemia, tähtiä, Linnunrataa, kuuta maisemassa sekä sinisen hetken maisemia ja revontulia. Ensimmäisellä kerralla painopiste on kuvausvinkeissä, tarvittavissa välineissä ja kuvaushetken sekä paikan valinnassa ja kameran asetuksissa. Saat käytännön vinkkejä, miten toimia pimeässä kameran kanssa. Syvän tähtitaivaan kohteiden kuvaamista ei käsitellä.
 
Webinaarien väliseksi ajaksi saat Linnunradan ja kuun kuvaamiseen liittyviä tehtäviä. Otetut kuvat ladataan kansioon, missä ne ovat kaikkien kurssilaisten nähtävänä. Webinaarien välisenä aikana on täysikuu ja uusikuu eli hyvät mahdollisuudet kuvata Linnunrata ja kevätpäivänseisaus. Tällöin on myös tavallista parempi mahdollisuus kuvata revontulia. 
 
Toisena kurssipäivänä opettelemme pääasiassa kuvankäsittelyä, miten yökuvista saa ”kaivettua” kohteen esille siten, että kuva näyttää luonnolliselta mutta silti näyttävältä. Tähän käytetään mm. exposure blending -menetelmää ja kuvien pinoamista. Saat vinkkejä seurantajalustan käyttöön. Lisäksi Mikael antaa palautetta muutamista kuvaustehtävien kuvista (kaikkia kuvia ei ehditä käsittelemään). 
 
Webinaari tallennetaan ja se on vuoden ajan osallistujien katsottavissa. 
 
Tämä kurssi sopii maisemavalokuvauksen harrastajille, joille valotuksen perusteet ja kameran käyttö on jo tuttua. Kuvatehtävien kuvaamiseen tarvitset järjestelmäkameran, objektiiveista esimerkiksi laajakulman Linnunradan kuvaamiseen ja teleobjektiivin kuun kuvaamiseen sekä tietysti jalustan. 

Kouluttaja Mikael Rantalainen on pitkän linjan maisema- ja luontokuvaaja sekä suosittu kouluttaja. Lue hänestä lisää www.maisemanlumo.fi

Ilmoittaudu tästä

Verkkovalmennus 16.3. ja 20.4. klo 18-21. Klikkaa linkkiä ja ilmoittaudu mukaan.

Comments are closed.