Lightroom peruskurssi

Torstaisin 17.2. ja 10.3.2022 klo 18-21 molempina päivinä
Kuva: Mikael Rantalainen

Kaikille avoin SKsL:n tukema ja ammattilaisen vetämä koulutus. Hinta liittoon kuuluvien kameraseurojen jäsenille 15 €, muilta 30 €. Koulutus on verkkovalmennus, johon on helppo osallistua omalla tietokoneella.

Digikuvaajalla on hyvä olla ohjelma, jolla voi hallita nopeasti kasvavaa kuvamassaa sekä säätää ja julkaista kuvat oikeaoppisesti niiden käyttötarkoituksen mukaan. Tähän erinomainen työkalu on Adobe Lightroom.

Webinaarissa opitaan Adobe Lightroom Classic -ohjelman käyttöä. Tämän webinaarin avulla osaat arkistoida, hakusanoittaa ja valita parhaat kuvat käsiteltäväksi (Library-moduuli). Opit myös rajaamaan ja korjaamaan kuvan vääristymät sekä säätämään kuvan värejä ja kontrasteja siten, että saat kuvistasi näyttävämpiä (Develop -moduuli). Tutustumme uusiin, merkittävästi parantuneisiin Masking-työkaluihin sekä HDR-kuvien ja panoraamojen yhdistämiseen. Kurssilla säädetään maisemakuvia, tapahtumakuvia ja henkilökuvia. 
 
Webinaari tallennetaan ja on vuoden ajan osallistujien katsottavissa. 
 
Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat oppia perusteet kuviensa hallintaan ja käsittelyyn. Ennakkotietoja Lightroomista ei tarvita. Seuraamista helpottaa, jos sinulla on käyttökokemusta jostakin kuvankäsittelyohjelmistosta (esim. Photoshop Elements). 
 
Kurssilaisilla toivotaan olevan käytössään Adobe Creative Cloud -valokuvausjäsenyys, joka sisältää Lightroom Classic ja Photoshop ohjelmat.

Vain 12,40 € kuukaudessa maksava Adoben valokuvajäsenyys on digikuvaajalle erittäin suositeltava paketti. Se maksaa päivässä ainoastaan reilun 40 senttiä ja sen avulla viet kuvausharrastuksesi seuraavalle tasolle.

Adoben sivuilta löydät ohjelman ominaisuuksista lisätietoja ja siitä on ladattavissa 7 päivän maksuton kokeiluversio. Jos vasta otat ohjelman käyttöön, lataa se valmiiksi omalle tietokoneellesi ja varmista ohjelman toimivuus avaamalla se ennen kurssia. Vanhempienkien Lightroom-versioiden (esim. Lightroom 6) käyttäjät voivat osallistua, mutta tällöin noin 30 % kurssin sisällöstä ei ole hyödynnettävissä vanhan version kanssa. 

Kouluttaja Mikael Rantalainen on pitkän linjan maisema- ja luontokuvaaja sekä suosittu kouluttaja. Lue hänestä lisää www.maisemanlumo.fi

Ilmoittaudu tästä

Verkkovalmennus 17.2. ja 10.3. klo 18-21. Klikkaa linkkiä ja ilmoittaudu mukaan.

Comments are closed.