Kiitos sinulle

Puheenjohtaja Jukka Kososen joulukirje kameraseuroille.

Kiitos Sinulle,

vuosi 2022 lähenee loppuaan, eikä sitä voi väittää ainakaan tylsäksi. Kahden rajoitusten täyttämän vuoden jälkeen maailma alkoi lopultakin vapautumaan ja sitä myöten ihmiset tapaaman toisiaan 3D kohtaamisissa. Toki jälkensä nuo kaksi vuotta jätti ja ihan entiseen normaaliin emme ole vielä palanneet ja tuskin ihan lähitulevaisuudessa palaammekaan ja ehkemme enää koskaan. Aika näyttää.

Monet meistä oppivat uusia tapoja toimia sekä henkilökohtaisella tasolla, että työ- ja yhdistyselämässä. Itse näen ja koen yhdistystoiminnankin työnä. Vapaaehtoistyönä, rakkaudesta lajiin, jolla on yhteistä hyvää edistävä tarkoitus. Tämä on asia, mikä kannattaa jokaisen yhdistyksissä mukana olevan pitää mielessä. Oli sitten kyseessä rivijäsen tai aktiivinen yhdistyksen luottamushenkilö. Vielä työelämässä olevat aktiivit tekevät tätä vapaaehtoistyötä työpäivän ja normaalin perhe-elämän pakollisten velvollisuuksien jälkeen vapautuvalla ajalla ja korvauksetta. Ja vaikka olisi eläkkeelläkin, niin aivan sama juttu, moni heistä saattaa toimia muissakin yhdistyksissä tai hoitaa lasten lapsia, joten päivän tunnit tulevat täyteen nopeasti. 

Muistetaan osoittaa heille arvostusta, antaa palautetta ja ennen kaikkea kiittää heitä antamastaan panoksesta. Se auttaa kummasti jaksamaan valitulla tiellä. On suositeltavaa, myös itse tarjoutua auttamaan yhdistyksen toimintaa osallistumalla aktiivisesti toimintaan ja hallitus-/johtokuntatyöskentelyyn. Siinä nimittäin oppii paljon asioita, joista on hyötyä tulevaisuudessakin. Tule ja tarjoudu rohkeasti mukaan toimintaan. Sinunkin panoksesi on tärkeä ja arvokas.

Henkilökohtaisella tasolla oma kuormani helpottaa hiukan, kun päätän 5-vuotisen kauteni Suomen Kameraseurojen Liiton puheenjohtajana tähän vuoteen 2022. Jatkan kuitenkin vielä seuraavat kaksi vuotta liiton hallituksessa ja toisessa roolissani liiton omien näyttelyiden ja arvonimivastaavana. Vuodesta 2023 alkaen liiton puheenjohtajana jatkaa Petteri Mussalo Kuopiosta, toisen roolinsa Suomen FIAP yhteyshenkilön lisäksi. 

Jos omalla kaudellani maailmalla sattui ja tapahtui ja tehtiin muutoksia liiton toiminnassa, niin ei tapahtumien ja tekemisen tahti ainakaan vähene tulevaisuudessakaan. Pyrimme edelleen parantamaan toimintaa yhteisen hyvän edistämiseksi, toki käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Liiton taloustilanne on hyvä ja hallituksessa sitoutunutta ja osaavaa porukkaa, joten tulevaisuus näyttää sen osalta valoisalta. Mihin suuntaan ympäröivä maailma muuttuu ja miten se meihin vaikuttaa, sitä ei tiedä kukaan, mutta ratkaisukeskeinen asenne auttaa tässäkin asiassa. 

Uskotaan hyvään, ollaan armollisia itsellemme ja toisillemme ja osoitetaan kiitollisuutta, kun sille on tarvetta (pienistäkin asioista), niin pärjäämme kyllä. 

Kiitos Sinulle, kun olet ollut mukana ja hyvää joulua ja VALOKIVAA uutta vuotta 2023!

Jukka Kosonen
puheenjohtaja
Suomen Kameraseurojen Liitto ry

Bookmark the permalink.

Comments are closed.