Kari Tolonen, toiminnanjohtaja, järjestöneuvos, liiton kunniajäsen nro 5

Kari valittiin liiton hallitukseen ensimmäisen kerran vuonna 1977, jossa hän pysyttelikin siitä lähtien paria välivuotta lukuunottamatta aina vuoteen 1998 saakka. Silloin toimenkuva vaihtui liiton toiminnanjohtajaksi, jossa tehtävässä hän jatkaa edelleen.

Puheenjohtajuudenkin Kari oli ehtinyt jo hoitaa pois harteiltaan vuosina 1988-1992.

Lisäksi Kari on toiminut jo muutaman vuoden Valokuvausjärjestöjen Keskusliitto Finnfoton hallituksen puheenjohtajana.

Karin ura kameraseurojen parissa alkoi Joensuun kameraseurasta. Joensuun jälkeen vuorossa olivat Varkauden kameraseura, Kuopion kameraseura, Tampereen kameraseura, Pieksämäen kameraseura ja lopulta Lempäälä, jonne Kari oli mukana perustamassa nykyistä kotiseuraansa Mielikuvitus ry:tä 1988. Valokuvaus on Karille ollut koko ajan puoliksi ammatti. Opiskeluaikana hän teki lehtikuvaajan töitä ja armeija-aikakin meni Ruotuväki-lehden parissa.

– Opiskelujen jälkeen minulle tarjottiin vakituisen lehtikuvaajan paikkaa, mutta siitä kieltäydyin, ja keskityin välillä varsinaiseen ammattiini.

Vaikkei lehtikuvaajan tausta olisi muuten vaikuttanutkaan Karin kuviin, on pyrkimys dokumentaarisuuteen ainakin jäänyt.

– Kaikkein mieluiten kuvaan ihmisiä tai ihmisten lähellä, tavoitellen jotain tiettyä, ainutlaatuista hetkeä. Vielä enemmän nautin, jos saan huumoriakin yhdistettyä kuvaan.

Nykyisin yksi valokuvauksen ja kulinarismin yhdistävä harrastus/työ on tehdä kuukausittain ruokajuttu jonkun ajankohtaisen vieraan vieraillessa Karin Hyviä Ruokapuheita-juttusarjassa. Juttuja on tehty 12 vuotta Pirkanmaan Yrittäjä-lehteen, jonka levikki on kuukausittain Pirkanmaalla 150 000.

-Kansainvälisiin näyttelyihin olen myös lähetellyt satunnaisesti kuviani ja EFIAP pisteet ovat jo kasassa.

Comments are closed.