Kuvakokoelma Paikkani Pohjolassa 2024

Suomen Pohjola-Nordenin ruotsalainen sisarorganisaatio – Föreningen Norden – kutsuu yhteistyössä Pohjoismaisen Valokuvausliiton kanssa kaikkien neljän pohjoismaisen valtakunnallisen liiton
• Norsk Selskap for Fotografi – NSFF
• Riksförbundet Svensk Fotografi – RSF
• Selskabet for Dansk Fotografi -SDF
• Suomen Kameraseurojen Liitto – SKsL
jäseniä osallistumaan kuvillaan pohjoismaiseen kuvakokoelmaan ”Paikkani Pohjolassa 2024 / My Place in the Nordics 2024”.

Aikataulu
• Kuvien lataaminen avautuu 16. maaliskuuta 2024.
• Kuvien viimeinen lähetyspäivä on 14. huhtikuuta 2024.
• Tulokset osoitteessa www.nordic.photo: 15. toukokuuta 2024.

Kuviin kohdistuvat säännöt
• Kaksi erillistä digitaalista neljän kuvan sarjaa väri- ja mustavalkokuville teemalla ”My Place in the Nordics 2024”.
• Osallistuminen on ilmaista.
• Lähettämällä kuvia kokoelmaan valokuvaaja hyväksyy sen, että järjestäjillä on oikeus käyttää kuvia näyttelyissä sekä tämän että tulevien vastaavien kokoelmien markkinoinnissa.
• Järjestäjät eivät ole vastuussa mahdollisesta tekijänoikeuden väärinkäytöstä.
• Kuvatiedostojen on oltava muodossa jpg, maksimikoko 1920 x 1080 pxl (leveys x korkeus) ja koko saa olla enintään 2 Mb.
• Kokoelmaan valittu kuva palkitaan kunniakirjalla.

Rekisteröinti ja lataus
Tämän vuotiseen Pohjoismaiseen mestaruuskisaan osallistuvat kuvaajat voivat siihen osallistuessaan ladata kuvansa myös sarjaan ”My Place in the Nordics 2024” osoitteessa www.nordic.photo. Kyseessä ei ole tavallinen näyttely ja ”My Place in the Nordics 2024” -sarjaan voi ladata mitä tahansa kuvia riippumatta niiden aiemmasta näyttelymenestyksestä.

Valintaraati
Kuvia arvioi NFFF:n ja Föreningen Norden -yhdistyksen toimesta valittu pohjoismainen raati.

Sääntörikkomukset
Kuvat, jotka eivät täytä kilpailusääntöjä, voidaan sulkea pois kilpailusta.


KOKOELMAN KERÄYSALUEENA POHJOISMAAT
Kokoelman ” My Place in the Nordics 2024″ toteuttaa Föreningen Norden. Föreningen Norden on vuodesta 1919 toiminut demokraattinen, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoistyöhön perustuva järjestö, jonka tavoitteena on edistää ja vahvistaa yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta Pohjolassa ja sen ulkopuolella. Föreningen Norden järjestää kohtaamisia ja mahdollistaa vuoropuhelun ja yhteistyön ihmisten välillä rajojen yli.

Kokoelman tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia näkökulmia, kokemuksia ja elämyksiä siitä, millaista on asua, elää ja toimia Pohjolassa. Tekstien ja piirustustenkin keruu on käynnissä päiväkodeissa, lukioissa ja yhdistyksissä Pohjoismaissa. Osallistumalla tähän keräykseen osallistut toisenlaisen aineiston – kuvamateriaalin – keräämiseen.

Kuvat voivat tulla valituiksi kuvittamaan Yhdistyksen vuotuista julkaisua ”Nordperspektiv”, joka valaisee ajankohtaisia kysymyksiä Pohjolassa. Ennen kuin kuvasi valitaan käytettäväksi tähän tarkoitukseen, sinulta kysytään suostumustasi kuvasi käyttöön. Kuvan käytöstä maksetaan korvaus, joka noudattaa Ruotsin Valokuvaajien Liiton ohjeistusta.

Yksi kuvista valitaan kehystettäväksi ja jaetaan Föreningen Nordenin uuden yhteistyöpalkinnon 2024 voittajalle. Myös tämän kuvan käytöstä maksetaan edellä mainittu korvaus.

Kuvista koostetaan myös kiertävä valokuvanäyttely aiheenaan Eläminen, asuminen ja toimiminen Pohjolassa. Näidenkin kuvien käytöstä maksetaan edellä mainittu korvaus.

Odotamme innolla näkevämme näkemyksiänne Pohjolasta.

Terveisin,
Josefin Carlring
Föreningen Norden Ruotsin pääsihteeri

Nils-Erik Jerlemar
Puheenjohtaja Pohjoismainen Valokuvausliitto – NFFF


Valokuvauksen pohjoismainen mestaruuskisa 2024
Takaisin Pohjoismaisen valokuvamestaruuskilpailun kutsuun. Kuvien lataus 15.3. – 21.4.2024.

Comments are closed.