Joulutervehdys

Tervehdys Suomen Kameraseurojen Liitosta,

Vaiherikas kameraseuravuosi on viimeistä kuukautta vaille valmis. Korona on vaikuttanut myös kameraseurojen toimintaan merkittävästi ja jäsenkadoltakaan ei olla vältytty, kun ihmiset kokevat, ettei seuraan kuuluminen anna heille juuri nyt mitään. Toimintaa onkin hyvä miettiä myös vaihtoehtoisten toimintatapojen ja etäkokousten muodossa. Fyysisten tapaamisten sijaan seurastanne löytyy varmasti henkilöitä, joilla on annettavaa muille jäsenille.

Seurajohdon säännöllinen jäsentiedottaminen, tapahtumien järjestäminen ja vaihtoehtoisten toimintatapojen ideointi ovat tällä hetkellä ensiarvoisen tärkeitä aktiivisuuden ylläpitämiseksi. Tätä kautta kameraseuraan kuuluminen ja jäsenyys vahvistuu.  Liiton toimesta tulemme ensi vuonna helpottamaan seurojen omaa jäsenviestintää entisestään, kun otamme käyttöön uuden ja paremmin viestintää tukevan jäsenrekisteripalvelun ja samalla luovumme Grupposta. Tästä aiheesta kuulette lähiaikoina lisää.

Nyt on myös aika suunnitella oman kameraseurasi kevään 2021 ohjelma. Sitä auttamaan on uudistettu liiton esitelmäpankki. Jäsenille hyödyllistä ohjelmaa voi toteuttaa myös etänä mukavasti jäsenten kotisohville. Tutustu esitelmäpankkiin tästä=>

Tarjolla tonni rahaa seuratoimintaanVuoden Kameraseura 2020-kunniamaininnan myöntämisestä päättää vuosittain liiton hallitus hakemusten perusteella. Hakemuksen ainoa pakollinen liite on vuoden 2019 toimintakertomus, mutta muitakin tekemiseen liittyvää ja valintaa edistäviä liitteitä saa olla. Seuran koolla ja jäsenmäärällä ei ole väliä, vaan esimerkiksi omalla tasolla tapahtunut paikallinen toiminta, jäsenmäärän kehittyminen ja nuorten innostaminen mukaan seuratoimintaan ovat hyviä aiheita. Hakemuksenne vastaa siis kysymykseen, miksi juuri teidän seuranne olisi hyvä valinta Vuoden 2020 kameraseuraksi. 

Vapaamuotoisen hakemus toimitetaan helmikuun 2021 loppuun mennessä sähköpostillatoimisto@sksl.fi.  Valinta julkistetaan liiton kevätkokouksessa 28.3.2021. Vuoden kameraseuralle myönne­tään palkintona koulutuspal­veluita 1000 euron arvosta. Vuoden Kameraseura 2019 oli Kouvolan Kameraseura. Heillä palkinto käytetään jäsenille tarjottavaan ammattilaiskurssiin. Seuran vuosikertomusta ja hakemusta kannattaa alkaa kasaamaan jo nyt!

Hae Suomen Kameraseurojen Liiton valokuvaaja arvonimeä! 
Tässä vaiheessa vuotta kannattaa jo katsoa taaksepäin ja laskea saatuja näyttelyhyväksyntöjä ja varmistaa josko ne vaikka riittäisivät SKsL arvonimeen?  Hakuaika päättyy 31.1.2021. Ohjeet hakemiseen löytyy täältä =>

Toivotan teille turvallista joulunodotusta ja oikein hyvää vuotta 2021!

Jukka Kosonen

puheenjohtaja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.