Sari Toivanen

Kuka olet? 

Olen Sari Toivanen, vuosiltani keski-ikäinen, mieleltäni ikinuori ja sielultani ikivanha nainen. Päivätyökseni toimin sovelluskonsulttina ja arjen teknisyyden vastapainoksi on hyvä päästä välillä luomaan ja hulluttelemaan. Valokuvaus on siihen mitä parhain harrastus.

Missä vaikutat?

Suurimman osan elämääni olen viettänyt Savon sydämessä, Pieksämäellä. Pieksämäen Kamerat ry on minun ”kotiseurani” ja lähellä sydäntä, vaikken enää seurailtoihin pääsekään paikan päälle osallistumaan. Tällä hetkellä asun synnyinseudullani Vantaalla.

Miksi liiton hallituksessa?

Liityin Pieksämäen Kamerat ry:n jäseneksi kymmenisen vuotta sitten. Hiljalleen siirryin aktiivijäsenestä mukaan hallitukseen, ensin jäseneksi, varapuheenjohtajaksi ja lopulta puheenjohtajaksi. Hallituksessa ollessani osallistuin aina tilaisuuden tullen liiton näyttelyiden avajaisiin ja kokouksiin.

Tästä aukesi aivan uusi maailma ja tilaisuus verkostoitua laajemminkin. On upeaa tutustua toisiin valokuvaajiin ja heidän kuviinsa, saada tietoa kuinka yhdistykset toimivat muilla paikkakunnilla ja päästä oppimaan uutta kuvaamisesta. Siinä samalla heräsi mielenkiinto liiton toimintaan: Olisihan se ihan huippuhieno juttu päästä tekemään työtä valokuvauksen ja seuratoiminnan edistämiseksi maanlaajuisesti!

Ilmeisesti innostukseni asiaan näkyi myös ulospäin ja minut valittiin syyskokouksessa 2017 hallituksen jäseneksi.

Mitä itse kuvaat ja millä?

Olen kuvannut jo yli 30 vuoden ajan hyvinkin vaihtelevalla kalustolla. Tällä hetkellä mukana kulkee Canonin 6D. Kuvaan monipuolisesti kaikkea, mutta tärkeintä itselleni on, että kuvalla on tarina. Siksipä antoisin ja selkeästi kiehtovin osa-alue on henkilökuvaus.

Toinen, toivottavasti tulevaisuudessa suurempaa osaa näyttelevä osa-alue on luova valokuvaus ja kuvankäsittely, jossa pääsen hulluttelemaan ihan kunnolla ja luomaan tarinoita mielikuvitusmaailmasta.

Mitä muuta?

Valokuvaus on puheenaihe, johon en varmaankaan kyllästy koskaan. Voit siis ottaa yhteyttä, mikäli mieltäsi askarruttaa jokin valokuvaukseen ja kameraseuratoimintaan tai liittoon liittyvä asia, johon arvelet minun voivan auttaa. Teen sen enemmän kuin mielelläni!

Comments are closed.