Jari Mankinen

 1. Kuka olet?
  Jari Mankinen ja asun Helsingissä Pitäjänmäellä. Olen syntynyt Lappeenrannassa vuonna 1955 ja lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Kuusankoskella, joka nykyisin on osa Kouvolaa. Siellä aloitin myös valokuvausharrastukseni, jo hyvin nuorena – olihan isäni valokuvaaja.
  Työurani olen insinöörinä tehnyt tietoliikenne- ja tietotekniikka-alalla. Nyt olen opetellut eläkeläisen kiireisiä hommia. Valokuvaus on aina ollut minulle puhdas harrastus työn vastapainoksi, ja nyt lähes ”päätoiminen harrastus”.
 2. Missä vaikutat?
  Helsingissä Kameraseura ry:ssä, jonka hallituksessa olen nyt aloittanut kolmannen jakson vuoden 2019 alusta alkaen.
 3. Miksi liiton hallituksessa?
  Omalta osaltani haluan vaikuttaa siihen, että liiton jäsenjärjestöt – kameraseurat – voivat tukea mahdollisimman hyvin omien jäsentensä valokuvausharrastusta. Tähän liittyen mm. kameraseurojen välinen yhteistyö on mielestäni tärkeä osa-alue, erityisesti pienempien seurojen kannalta.
 4. Mitä itse kuvaat ja millä?
  Kuvaan intohimoisesti luontoa ja luonnossa, maisemakuvausta kaikkein eniten. Retkeilen melko paljon ympäri vuoden, ja Lapissa Kuusamo mukaan lukien, viihdyn erityisen hyvin.
  Kuvaan monenlaisella kalustolla, joskin viime vuosina olen havainnut retkikuvauskaluston keventyneen merkittävästi. En ole merkkiuskollinen, vaikka tietysti objektiivit ym. sitovatkin helposti tiettyyn valmistajaan.
 5. Mitä muuta?
  Liiton hallituksessa uutena jäsenenä vuonna 2019 aloittaessani minun tietysti pitää perehtyä huolella liiton toimintaan ja hallituksen käytäntöihin.
  Itse suuren Kameraseuran jäsenenä toimivana uskon, että me voimme tuke muita pienempiä seuroja esimerkiksi monipuolisen koulutustarjontamme avulla.
  Kuvagalleriani – maisemakuvapainotteinen – on täällä: jarimankinen.1g.fi.

Comments are closed.