Finnfoto Galleriat

Finnfoto ry: ensimmäinen Finnfoto Gallerian sijaitsee Kauppakeskus Redissä

Kuva: Finnfoto ry

Etsiko näyttelytilaa? Nyt sinulla on mahdollisuus saada kuvasi esille vilkkaaseen ihmisvilinään Helsingin keskustassa. Lataa hakuohjeet napsauttamalla tästä=>

Ideaan yleisölle maksuttomista ja helposti tavoitettavista valokuvanäyttelytiloista vaikutti monta tekijää. Yksi tärkeimmistä oli se, että kuvaajien on hankalaa löytää hyviä näyttelytiloja. Lisäksi näyttelyn rakentaminen tilavuokrineen on yksittäiselle kuvaajalle usein taloudellisesti hyvin kallista. 

Kävijöiden on mahdollista myös ostaa näyttelykuvia skannaamalla kuvien yhteydessä oleva QR-koodi ja sen jälkeen tilata kuva valitsemassaan koossa ja muodossa. 

Kauppakeskus Redissä sijaitseva Finnfoto Galleria on ensimmäinen järjestön oma näyttelytila. Tavoitteena on jatkossa rakentaa neljästä viiteen galleriaa eri puolille Suomea kauppa- ja liikekeskuksiin.

Päivitys 1.4.20023
Finnfoto ry avaa toisen Finnfoto Gallerian Lempäälän Ideaparkiin.

Valokuvausalan keskusjärjestö, Finnfoto ry, ottaa toiminnassaan uuden askeleen avaamalla huhtikuun alussa Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Ideaparkiin Lempäälässä. Uuden pysyvän Finnfoto Gallerian tavoitteena on nostaa valokuvan ja sen tekijöiden tunnettuutta tuomalla maksuttomat näyttelyt ihmisten lähelle sinne, missä he liikkuvat niin arjessa kuin vapaa-ajallaankin.

Gallerian ensimmäinen näyttely on Tanja Palmusen ja Kimmo Parhialan Abandoned Nordic, joka avautuu sunnuntaina 2.4.2023.

Finnfoto ry:n asettama toimikunta valitsee kulloisenkin näyttelyn tilaa hakeneista kuvaajista. Finnfoto ei peri kuvaajilta näyttelytilasta vuokraa. Koska valokuvanäyttelyiden on tarkoitus kiertää eri Finnfoto Gallerioissa, on näyttelykonsepti suunniteltu yhtenäiseksi, jolloin teokset on helppo siirtää ja asettaa näytteille eri Finnfoto Gallerioihin. 

Finnfoto Galleria sijaitsee kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa A2-03 -liiketilassa (lähellä Gigantin myymälää). Näyttely on maksuton, avoinna klo 7 -24 joka päivä.

Vuonna 1970 perustettu Finnfoto ry on valokuva-alan keskusjärjestö, jonka tehtävänä on toimia koko valokuvausalan hyväksi edistämällä valokuvan ja sen tekijöiden arvostusta ja näkyvyyttä. Finnfoto myöntää valokuvaajille apurahoja, järjestää neuvontaa ja on aktiivinen toimija tekijänoikeuksien noudattamisessa ja niiden kehitystä koskevissa hankkeissa.  Lisäksi järjestön tehtäviin kuuluu valokuvaajien ja alan eri järjestöjen yhteistyön edistäminen sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Lisätietoja. www.finnfoto.com

Comments are closed.