Eero Kukkonen

1. Kuka olet?

Eero Juhani Kukkonen, Helsingin maalaiskunnassa syntynyt jos nyt joku vielä muistaa missä sellainen oli. Nuoruuden viettänyt, koulut käynyt ja valokuvaamaan oppinut hyisessä pohjanmaan rannikkokaupungissa Raahessa ja nyt taas Vantaalla yritysmaailman hektisessä maailmassa. Työuran olen tehnyt tietotekniikan alalla jo kohta 50 vuotta.  Nyt jo eläkkeellä.

2. Missä vaikutat?

Vantaan Fotokerhoon liityin 2007 kun kuulin että sellainen on olemassa.

3. Miksi liiton hallituksessa?

Minua ehdotettiin mukaan syyskokouksessa 2011. Pidän sitä kunnia-asiana ja pyrin hoitamaan tehtäväni parhaani mukaan. Toki olen jo tavallaan ollut SKsL:n toiminnassa mukana 2009 lähtien Finland Circuitin toimitsijana ja jatkan edelleen.

4. Mitä itse kuvaat ja millä?

Nykyisin käytän useita Nikon D7000, D7100 ja Z fc runkoja ja niissä erilaisia objektiiveja. Aloitin D40:llä. 70-luvulta lähtien kuvasin Minoltan järjestelmillä filmille, mutta välillä oli vuosia jolloin kuvasin vain perhetapahtumia. 70- ja 80-luvuilla tein mustavalkokuvien lisäksi myös värikuvat itse
omassa itse tehdyssä labrassa. Itselle ja paikkakunnan lehdille. Kaitafilmille kuvasin lyhytelokuvia ja myöhemmin videolle. Nykyisin käytän vain digijärkkäriä molempiin.

5. Mitä muuta?

Arvonimiä on kertynyt vuosien varrella. AFIAP, SKsLM, HonENFFF ja NSMiF/B.

Kuvaaminen on aina mielenkiintoista.

Comments are closed.