Näin haet FIAP-arvonimeä

Päivitetty 24.1.2020
Hakemuslomake

 1. Yksityiskohtaiset aikataulut ja osoitteet julkaistaan vuosittain omalla sivullaan
 2. Hanki itsellesi valokuvaajan kortti Lifecard ja käyttäjänumero FIAPin sivuilta. Korttia ja numeroita käytetään kuvaajan tunnistamiseen. Ensimmäinen maksullinen kortti haetaan itsepalvelutoiminnoin FIAPin sivuilta https://www.myfiap.net/user/register/fp
 3. Seuraa ilmoittelua hakuaikataulusta. Nykyisin hakuaikamme on syksyllä ja hakemustemme tulee olla yhteyshenkilöllä 31.8.2020 mennessä. 
 4. Maksa säädetyt maksut liiton tilille. Liitto huolehtii maksuista FIAPille. Säädetyt maksut ovat
  AFIAP  150 euroa
  EFIAP 200 euroa
  MFIAP ja EFIAP:n ylemmät tasoarvonimet 50 euroa
 5. Täytä hakemuslomake huolellisesti ajantasaiselle lomakkeelle. Käytä oikeaa lomaketta. Vanhat ja väärät lomakkeet palautetaan hakijalle korjattaviksi.
 6. Toimita hakemuslomake kansainvälisten asioiden yhteyshenkilölle, mukaan kuvattu tai skannattu allekirjoitussivu B.
 7. Toimita hakemukseen liitettävät kuvat kansainvälisten asioiden yhteyshenkilölle WeTransfer- ohjelmalla. Kuvien resoluution tulee olla mahdollisimman suuri, pitkä sivu vähintään 3600 px.
 8. Odottele rauhassa kuittausta eteenpäin lähetettävästä hakemuksesta tai lisäohjeita hakemuksen täydentämiseksi ja korjaamiseksi.
 9. Hakijoitte jaetaan tietoa hakumenettelyn etenemeisestä.
 10. Saamme tiedon hyväksytyistä arvonimistämme marraskuun puolivälin paikkeilla.
 11. Samaan aikaan FIAPin asiointiportaalista MyFIAP tulee ilmoitus Lifecard- tietojen päivityksestä. Kuittaa ilmoitus palvelussa.
 12. Diplomit ja pinssit jaetaan teemanäyttelyn avajaisten yhteydessä marraskuussa. Niille, jota eivät pääse paikalle, toimitetaan ne postitse.

FIAPin arvonimijärjestelmä koostuu seuraavista vaatimuksista

 1. Hakemukseen liitetään FIAPin arkistoon toimitettavaksi määrätty määrä riittävän erilaista kuvaajan taitoja ja kehittymistä kuvaavia kuvia.
 2. Huomaa, että kiertonäyttely lasketaan tässä yhteydessä yhdeksi näyttelyksi.  
 3. Kuvia, jotka on liitetty aiempiin hakemuksiin, ei voida liittää mukaan.
 4. Seuraavalle tasolle voi siirtyä vuoden kuluttua edellisen arvonimen diplomin päivämäärän jälkeen.
 5. Kuvien ja pisteiden määrä nollautuu kolmesti uran aikana. Uudet pisteet alkavat näyttelyissä, joiden tuomarointipäivämäärä on arvonimen allekirjoituspäivän jälkeen.

Ei enää ”No title” -kuvia

Sekaannuksien ja väärinkäytösten välttämiseksi FIAP:n näyttelyissä ei ole enää hyväksyttävää käyttää kuvia nimettöminä. ”No title” ei siis enää riitä kuvan nimeksi eikä tällaisia nimettömien kuvien hyväksyntöjä enää jatkossa oteta huomioon arvonimiä haettaessa.

Jokaisella kuvalla on oltava nimi. Kahdella eri kuvalla ei saa olla täysin samaa nimeä. Kuvat pitää erotella toisistaan vähintään järjestysluvulla (esimerkiksi Winter, Winter 2, Winter 3 jne.).

Jos olet vahingossa vaihtanut näyttelyihin lähettämäsi kuvan nimeä ja kuvalla on hyväksyntöjä kahdella eri nimellä, kirjoita arvonimikaavakkeeseen näyttelyssä käytetyn nimen perään sulkuihin toinenkin nimi (kaikki käyttämäsi tämän kuvan nimet), esimerkiksi Winter (= Winter river = Winter landscape).

Tahattomasta virheestä ei rangaista, mutta tahallinen teko voi johtaa arvonimen menetykseen. Tiedota näistä virheistä aina selkeästi myös FIAP-yhteyshenkilölle, jotta tämä osaa pahoitella virheitä FIAP:lle.

Kaikissa kysymyksissä voit kääntyä SKsL:n FIAP yhteyshenkilön Petteri Mussalon puoleen: petteri.mussalo (at) sksl.fi tai puh 045 202 1446. Yhteydenotot sähköpostilla tai puhelimitse iltaisin. Sosiaalisen median yhteydenottoja Facebookissa ja muilla alustoilla ei varmuudella huomioida.

Comments are closed.