Ansiomerkkien haku

Kameraseurojen eteen tehty työ on vapaaehtoista, eikä siitä yleensä makseta palkkaa. Vaikka sanotaankin, että vain kissat elävät kiitoksella, on aktiivisten henkilöiden muistaminen varmasti paikallaan jokaisessa seurassa. Seuran eteen töitä paiskineille on mahdollista hakea liiton ansiomerkkejä, joita on kaksi: alempi hopeinen-, ja korkeampi järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki.

Ansiomerkkejä haetaan vapaamuotoisella, kirjallisella hakemuksella, jossa tulisi mainita ainakin perustelut ansiomerkin myöntämiseksi. Hakemusta ei palauteta, vaan se jää liiton arkistoon. Ansiomerkin saajista pidetään rekisteriä, joten samaa ansiomerkkiä ei voi hakea kahta kertaa samalle henkilölle. Paikkakuntavaihdosten vuoksi vahinkoja voi tietysti sattua, rekisteriin kun ei voida vaatia esim. syntymäaikaa. Ansiomerkit sopivat erittäin hyvin jaettavaksi esim. yhdistyksenne juhlissa, näyttelyn avajaisissa, tai vaikkapa ansiomerkin saajan täyttäessä vuosia. Mikään ei tietenkään estä hakemasta merkkiä jaettavaksi myöskään perustoiminnan, vaikkapa kerhoiltojen tai vuosikokouksen yhteydessä. Ansiomerkin jakaminen juhlistaa yhdistyksen tilaisuuksia ja tuo saajalleen taatusti hyvän mielen.

Mikäli ansiomerkki halutaan jakaa jossain tietyssä tilaisuudessa, on hakemus syytä postittaa hyvissä ajoin, jotta hakemus ehditään käsitellä kaikessa rauhassa.

Hopeinen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää paikallisseuran eteen tehdystä työstä. Hakemus osoitetaan liiton puheenjohtajalle. Perusteita voivat olla esim. kameraseuran puheenjohtajuus (tai siitä luopuminen), 5-10 vuotta seuran hallituksessa tai muuten vaan aktiivina, mutta miksei myös lyhemmästäkin aktiivikaudesta, jos se on ollut merkittävä seuran toiminnan kannalta. Jokaisen seuran on mietittävä itse omat perusteensa ansiomerkin saajien ansioista. Hopeinen ansiomerkki maksaa 40 euroa.

Järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki

Järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki voidaan myöntää erityisistä ansioista paikallisseuran toiminnan hyväksi, esim. viisi vuotta puheenjohtajana tai sihteerinä, 10 vuotta hallituksen jäsenenä tai muuten vain aktiivina… Merkin myöntämisen edellytys on se, että sen saajalle on jo aiemmin myönnetty hopeinen ansiomerkki. Järjestötoiminnan kultainen ansiomerkki maksaa 80 euroa, ja tämäkin hakemus osoitetaan liiton puheenjohtajalle.

Suomen kameraseurojen liiton kultainen ansiomerkki

Liiton valikoimista löytyy vielä kolmaskin ansiomerkki, nimittäin liiton kultainen ansiomerkki. Sellaisen voi liiton hallitus myöntää Suomen kameraseurojen liiton eteen tehdystä työstä.

Comments are closed.