Seuracup ohjeet

Päivitetty 25.9.2018

Digitaalinen Seuracup on tarjolla yhdeksättä kertaa vuonna 2018. Kuvien toimitusaika noudattaa FIAP Clubs’ World Cupin latausaikoja eli lataus alkaa 20.9.2018 ja päättyy 24.11.2018. Seurat kilpailevat samoilla identtisillä kuvasarjoilla Seuracupin ja FIAP Clubs’ World Cupin kisoissa. Eli kuvasarjoihin ei saa tehdä toisistaan poikkeavia muutoksia.

Kuvakokoelman ehdoton kokonaismäärä on 20 kuvaa. Kokoelmassa voi olla kuvia 10 – 20 kuvaajalta, kuitenkin enintään 2 kuvaa samalta kuvaajalta. Minimikuvaajamäärä siis yhdessä kokoelmassa on vähintään 10. Kuvatiedostot tulee nimetä järjestysnumerolla ja seuran englanninkielisellä nimellä: 01_club-name.jpg, 02_club-name.jpg, …, 20_club-name.jpg (Seuran englanninkielinen nimi, esimerkiksi Hyvinkään kameraseura = Hyvinkää Camera Club, mutta ei ääkkösiä kuvien tiedostonimiin). Kuvalähetykseen on liitettävä osallistumisen Exel-taulukko, joka nimetään 00_club-name.xls.

Kuville tulee antaa Exel-taulukossa englanninkielinen nimi, koska Seuracupissa kisaavat samat kuvasarjat kuin FIAP Clubs’ World Cupissa. Jos joukossa on kuvia, jotka ovat jo kisanneet FIAP:n kansainvälisissä näyttelyissä, niillä on oltava sama nimi, mitä on käytetty aikaisemminkin. Seuracup-kokoelmissa aikaisemmin hyväksyttyjä kuvia ei enää saa käyttää.

Kuvat ja kuvaluettelo lähetetään käyttäen WeTransferia osoitteella matti.j.niemi(at)sksl.fi WeTransferin käyttö on helppoa. Mene sivulle https://wetransfer.com/ ja käytä ilmaisversiota. Lataa kuvat ja kuvaluettelo järjestelmään, pistä osoitteeksi edellä mainittu ja viestiksi Seuracup. Seurassa siis yksi henkilö hoitaa keskitetysti lähetyksen kaikkien kuvien osalta. Varmista, että saat vahvistuksen onnistuneesta lähetyksestä ja myöhemmin toisen vahvistuksen siitä, että vastaanottaja on ladannut kuvat itselleen. Kuvia ei siis enää lähetetä CD:llä tai muistitikuilla.

Osanottomaksua Seuracupin osalta ei ole.

Kuvat voivat olla väri- ja/tai mustavalkoisia digitiedostoja ja niiden tulee olla RGB-formaatissa, 300 dpi, jpg-muodossa 10/12 tai 85/100 -pakattuna, kuvan pitkä sivu vähintään 2400 ja enintään 3500 pikseliä. Kuvan maksimi tiedostokoko on 6 MB. Kuvia ei tarkastella kokonaisuutena, joten jokaisen kuvan aihe on vapaa ja riippumaton kokonaisuudesta.

Suomen Seuracupissa voittajaksi tulee eniten arvostelupisteitä saanut kokoelma. Tuomareiksi valitaan ansioituneita kuvaajia eri puolilta Suomea. Tuomaristo pisteyttää kuvat harkintansa mukaan. Näyttelyyn tulevat hyväksytyiksi määrätyn pistemäärän saavuttaneet yksittäiset kuvat ja eniten pisteitä saaneille kuville raati jakaa kunniakirjoja. Nämä hyväksynnät ja kunniakirjat kerryttävät pisteitä SKsL:n arvonimien hakua varten samalla tavalla kuin liiton vuosi- ja teemanäyttelyiden hyväksynnät ja kunniakirjat. Voittajaseuraksi tulee eniten arvostelupisteitä kerännyt kameraseura. Voittajaseuran kaikki kuvat hyväksytään näyttelyyn ja niille annetaan kunniakirjat, mitkä kerryttävät myös SKsL:n arvonimien hakua varten pisteitä (1 hyväksynnästä ja 2 kunniakirjasta). Muut kuin voittajakokoelma eivät siis välttämättä tule kokonaisuuksina mukaan Seuracup-näyttelyyn, vaan ainoastaan raadin hyväksymät kuvat.

Seuracupin tulokset julkaistaan liiton sivulla heti tuomaroinnin jälkeen.

FIAP Clubs’ World Cup Ja SKsL:n Seuracup kulkevat käsi kädessä siten, että seurat lataavat ensin kuvat FIAP:n kisaan ja maksavat sinne osallistumismaksun ja sitten sama sarja toimitetaan Seuracupiin sääntöjen mukaisesti. FIAP:ssa toteutetaan oma raaditus. FIAP:n arvonimissä otetaan huomioon FIAP:n kilpailussa myönnetyt palkinnot ja hyväksynnät, FIAP:n arvonimisääntöjen mukaisesti. Siten Suomen Seuracupissa jaetut kunniakirjat ja hyväksynnät eivät vaikuta FIAP:n arvonimiä haettaessa.

Comments are closed.