Koulutus

Yleistä Johdatus kuvankäsittelyyn valokuvaajille -työpajoista

Viikonloppuisin tai arki-iltoina järjestettävissä työpajoissa keskitytään raw-muotoisten valokuvien kehittämiseen Adoben rawieditorissa ja Adobe Photoshop -ohjelmassa. Rawieditorissa opetellaan säätämään eri valoisuusalueita koko kuva-alalla. Photoshopissa tutustutaan keskeisimpiin tapoihin tehdä kuvaan osa-aluesäätöjä esim. kohdistamaan terävöitys juuri sinne, mihin se halutaankin.

Suurena periaatteena on että, työpajasarja alkaa koko kuva-alaan vaikuttavien säätöjen kuten valoisuus, kontrasti, terävyys ja väri tekemisellä. Sen loppua kohden edettäessä siirrytään tekemään samojen säätöjä paikallisesti keinojen ja työkalujen vaihtuessa.

Oppiminen tapahtuu tekemisen kautta, eikä oppimisennätyksiin pyritä.

Modernit kamerat ja kuvankäsittelyohjelmistot tarjoavat harrastelijavalokuvaajillekin aivan uudet mahdollisuudet kuvata. Vastavaloon kuvatun hahmon ei enää tarvitse olla musta silhuetti ja sävyt saa kuntoon koko kuva-alalla. Samoissa olosuhteissa otetuista kuvista ei tarvitse enää säätää kuin yksi ja säätötiedon voi sen jälkeen helposti kopioida saman sarjan muihinkin kuviin.

Työpajaan osallistuminen edellyttää omaa kannettavaa tietokonetta, jolle on asennettu Adobe Photoshop CC- ja Adobe Bridge CC-ohjelmat. Ohjelmat on hyvä päivittää ennen työpajaan osallistumista.

Kurssin oppimateriaali tulee etukäteen opettajalta WeTransfer-pakettina. Siksi opiskelijoita pyydetäänkin laittamaan sähköpostia osoitteeseen pekka.salminen@sksl.fi työpajaan ilmoittautumisensa yhteydessä.

Kouluttajana toimii ammattivalokuvaaja ja kouluttaja, Suomen Kameraseurojen liiton koulutusvastaava Pekka Salminen Hyvinkäältä.

Comments are closed.