Reino Havumäki

1. Kuka olet?

Reino Havumäki, viisikymppinen valokuvaaja ja kameraseura-aktiivi Nurmijärveltä.

2. Missä vaikutat?

Kameraseura ry:ssä, Helsingissä. 1980-luvun lopulla liityin, vuosien varrella olen toiminut siellä muutaman kerhon vetäjänä, kurssien pitäjänä, hallituksen jäsenenä ja muutaman vuoden puheenjohtajanakin. Kokopäiväisenä työntekijänäkin ennätin olla kolmisen vuotta seuran toimistolla eli Kamera-lehden toimituksessa ennen kuin palasin taas varsinaiseen ammattiini valokuvaajaksi. Kotikylällä Klaukkalassa olen myös vetänyt kamerakursseja säännöllisesti.

3. Miksi liiton hallituksessa?

Tuntui luontevalta jatkolta paikallistason seuratoiminnalle. Tahdon ensisijaisesti vaikuttaa siihen, että uusia harrastajia saataisiin mukaan, erityisesti nuoria. Tiedotus ja koulutus ovat ne sektorit, jotka tässä ovat avainasemassa.

4. Mitä itse kuvaat ja millä?

Arki kuluu enimmäkseen muotokuvauksen parissa omalla studiolla Vantaalla, Pyhän Laurin kirkolla.  Liikkuvalla kalustolla kuvaan myös säännöllisesti koululaisia, päiväkotitenavia ja urheiluseurojen junnuja. Ruutuja kertyy vuoden mittaan niin monta sataa tuhatta, että vapaa-aikana ei enää viitsi kameraan tarttua. Siksi harrastustoiminta onkin kai painottunut tänne järjestöpuolelle. Kalustona on aina ollut Nikonin tavaraa, tällä hetkellä kassissa pyörii mm. D300s- ja D800 -runko.

5. Mitä muuta?

Odotan innolla aikaa, jolloin taas jaksan/ehdin harrastaa valokuvausta.

Comments are closed.