A Finnish and Japanese Friendship -valokuvakilpailu

Suomen Japanin Suurlähetystö ja Suomen Kameraseurojen Liitto järjestävät vuonna 2022 kansainvälisen valokuvanäyttelyn teemalla ”A Finnish and Japanese Friendship”, jolla juhlistetaan Suomen ja Japanin kansojen välistä 230-vuotista ystävyyttä. Näyttelyä ovat tukemassa myös Finnfoto ry, Suomen Valokuvataiteen museo ja STT-Lehtikuva, Finnair, Japan Airlines, Fujifilm, Canon, Finavia, Suomalais-japanilainen Yhdistys ry ja Japanilaisen Kulttuurin Ystävät ry.

Näyttelylle on avattu myös oma Facebook sivu, jonne päivitetään ajankohtaisia asioita sitä mukaa, kun kilpailu ja näyttely etenee.

Kilpailuun ja näyttelyyn etsitään kerronnallisia valokuvia, jotka käsittelevät ystävyyttä eri tavoin joko suomalaisen tai japanilaisen kulttuurin tai molempien näkökulmista. Ystävyys voidaan yhdistää työelämään, opiskeluun, vapaa-aikaan, kotiin, yhteiskunnallisiin aiheisiin, kansainvälisyyteen, liiketoimintaan, taiteeseen, urheiluun ja matkailuun. Kaikki valokuvat, jotka kuvaavat kohtaamisia ja ystävyyttä, ovat tervetulleita.

Osallistuneista valokuvista valitaan 15 valokuvan kokonaisuus, joka esitellään toukokuussa 2022 järjestettävässä A Finnish and Japanese Friendship -valokuvanäyttelyssä sekä Japanin suurlähetystön tiloissa ja suurlähetystön isännöimissä tilaisuuksissa. Lisäksi näyttely kiertää vuoden 2022 aikana ympäri Suomea.

Suomen Japanin suurlähettiläs luovuttaa näyttelyyn valittujen kuvien kuvaajille kunniakirjat ja palkinnot erillisessä kutsuvierastilaisuudessa. Näyttelystä julkaistaan myös näyttelyjulkaisu, johon tulee laajempi kattaus lähetetyistä valokuvista

Kilpailun säännöt

Kilpailusarjat

Kilpailu on avoin kaikille suomalaisille ja japanilaisille harrastaja- ja ammattivalokuvaajille. Osallistumismaksua ei ole. Kilpailuun voi osallistua vain yksittäisillä digitaalisilla värikuvilla ja enintään neljällä (4) valokuvalla per osallistuja. Kuvasarjoja ei hyväksytä.

Kilpailukuvien lähettäminen ja kuvakoko

Kuvien lähetysaika 1.1.2022 – 31.3.2022 klo 23:59 mennessä.

Yksittäisen kuvatiedoston enimmäiskoko on: vaakasivu 1920 pikseliä tai pystysivu 1080 pikseliä ja resoluutio 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston enimmäiskoko on 2 Mb.

Kuvatiedostot ladataan Suomen Kameraseurojen Liiton Photo Portal järjestelmään. Photo Portal vaatii maksuttoman rekisteröitymisen järjestelmän käyttämiseen.

Linkki latausjärjestelmään >>Photo Portal<<

Näyttelyn järjestäjä pyytää näyttelyyn valituista kuvista korkearesoluutiokuvat laadukkaita vedoksia varten.

Osallistujan vastuut ja oikeudet

  1. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama
  2. Kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet
  3. Kuvaaja vastaa siitä, että kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on lupa kuvan julkaisuun.
  4. Kuvaaja antaa kilpailun järjestäjälle oikeuden käyttää valittuja valokuvia näyttelyiden markkinoinnissa, näyttelyissä, näyttelyjulkaisussa sekä järjestäjän omissa tapahtumissa ilman erillistä korvausta.
  5. Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Kilpailun järjestäjän vastuut

  1. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden käyttää valittuja kuvia näyttelyn markkinoinnissa, näyttelyissä, näyttelyjulkaisussa sekä järjestäjän omissa tapahtumissa ilman erillistä korvausta kuvan valokuvaajalle.
  2. Kilpailun järjestäjä ei saa ilman kuvaajan lupaa muokata näyttelyyn valitun kuvan sisältöä tai rajausta.
  3. Kilpailun järjestäjä vastaa näyttelyyn ja näyttelyjulkaisuun valittujen kuvien vedostus- ja painatuskustannuksista.
  4. Kilpailun järjestäjä ei saa luovuttaa näyttelyyn lähetettyjä valokuvia kolmansille osapuolille.

Comments are closed.